Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Vodička, ktorá šoférovala opitá a spôsobila nehodu, ide do väzby
Zdielať na
Krimi

Vodička, ktorá šoférovala opitá a spôsobila nehodu, ide do väzby

VOJČICE / Súd poslal do väzby opitú šoférku z Trebišova, ktorá spôsobila tragickú nehodu vo Vojčiciach (okres Trebišov). Vyšetrovateľ už obvinil vodičku z trestného činu usmrtenia. Pri nehode zomrel dvadsaťročná Michaela.

Tridsaťročná vodička z východného Slovenska šoférovala s 2,5 promile v krvi. Pri nehode, ktorú spôsobila zomrela dvadsaťročná Michaela.

Desať rokov

Vodička po nehode skončila v nemocnici, kde je stále hospitalizovaná a strážia príslušníci väzenskej a justičnej stráže.

"Ak bude schopná prevozu, bude eskortovaná do ústavu na výkon väzby. Obvinenej žene, v prípade dokázania viny, za tento čin hrozí trest odňatia slobody až na desať rokov," uviedla hovorkyňa prešovskej krajskej polície Jana Mésarová.

V stabilizovanom stave

V osudný moment Michaela cestovala za priateľom. Vyštudovala kynológiu, chcela byť policajtkou. "Bola pri vedomí tejto hrubej jazdy a Miške nedala šancu," hovorí príbuzný.

"Ževraj sa pohádala s priateľom a opila sa," povedal na adresu opitej vodičky svedok. Šoférka, ktorá nehodu prežila je v opatere lekárov. Prístup k nej je obmedzený. V izbe ju stráži nepretržite stráži policajná hliadka.

"Je v stabilnom stave, má vážnejšie poranenia chrbtice, ktoré budú vyžadovať dlhšiu dobu liečenia," uviedol riaditeľ nemocnice v Trebišove Vladimír Dvorový.

Pozrite si autentický záznam z nehody:

Najčítanejšie správy