Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Karola vyniesli hasiči z horiaceho bytu, má popálenú polovicu tela
Zdielať na

Karola vyniesli hasiči z horiaceho bytu, má popálenú polovicu tela

BANSKÁ BYSTRICA / S vážnymi popáleninami na približne päťdesiatich percentách tela odviezli záchranári 26-ročného muža do nemocnice. Z bytu na sídlisku Sásová ho vyniesli hasiči.

Hasiči v byte objavili zhorené kreslo, v ktorom muž pravdepodobne sedel. Z posledných síl sa odplazil do vedľajšej izby, kde ho hasiči aj našli. "Otvorili sme byt. V byte sa nachádzala zranená osoba, ktorú sme vyniesli von. Poskytli sme jej prvú pomoc a odovzdali do starostlivosti záchranárov," uviedol veliteľ zásahu František Horal.

Polícia v tomto prípade začala trestné stíhanie pre poškodzovanie cudzej veci. Zisťujú, prečo kreslo v byte začalo horieť.

Ležal na zemi

Hustý dym stúpajúci z okien bytu na druhom poschodí si všimli susedia. Dvadsaťšesťročný Karol ležal na zemi v izbe, hasiči ho našli s ťažkými popáleninami a z bytu vyniesli von. 

Záchranári ho previezli do banskobystrickej nemocnice s popáleninami na takmer 50 percentách tela, najmä v hornej oblasti tela. Jeho stav je mimoriadne vážny, lekári preto rozhodli o jeho prevoze do popáleninového centra v Košiciach. "Pacient bol ošetrený na našom oddelení urgentného príjmu. Následne bol prevezený do popáleninového centra v Košiciach," uviedla hovorkyňa banskobystrickej Nemocnice s poliklinikou Ružena Maťašeje. 

Ohorky pri kresle

Príčina požiaru nie je známa. V izbe našli aj ohorky od cigariet, nedá sa tak vylúčiť ani to, že muž v kresle zaspal s horiacou cigaretou. Všetko bude jasné po ďalšom vyšetrovaní.

Pozrite si priloženú reportáž:

Najčítanejšie správy