Oblačno
14°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Tragédia pri Dunajskej Strede. Cyklista (†50) zomrel pod kolesami kamióna
Zdielať na

Tragédia pri Dunajskej Strede. Cyklista (†50) zomrel pod kolesami kamióna

DUNAJSKÁ STREDA / Pri obci Čiližská Radvaň v okrese Dunajská Streda došlo k tragickej nehode, pri ktorej na mieste zahynul cyklista. Vodič kamióna v blízkosti benzínovej pumpy pravdepodobne nedával pozor a prednou časťou ťahača narazil do cyklistu.

Polícia vyšetruje tragickú dopravnú nehodu, ktorá sa stala na ceste prvej triedy pri obci Čilizská Radvaň v okrese Dunajská Streda.

Vo štvrtok vo večerných hodinách viedol 42 ročný vodič zo Svodína kamión smerom od mesta Veľký Meder na obec Medveďov.

"V blízkosti benzínového čerpadla sa pravdepodobne plne nevenoval vedeniu vozidla, v dôsledku čoho si nevšimol cyklistu jazdiaceho v rovnakom smer," uviedla krajská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

Alkohol

Prednou časťou ťahača narazil do cyklistu, ktorý pri nehode utrpel zranenia nezlučiteľné so životom. Požitie alkoholu u vodiča kamiónu bolo dychovou skúškou vylúčené, cyklistovi bude zisťované pri pitve.

"Polícia presné príčiny a okolnosti dopravnej nehody vyšetruje," dodala Kredatusová.

Polícia varuje

Polícia pripomína vodičom, že sú povinní plne sa venovať vedeniu vozidla a sledovať situáciu v cestnej premávke. Jazda autom je práca, na ktorú sa treba stopercentne sústrediť.

Cyklisti by nemali zabúdať na riadne osvetlenie bicykla a použitie reflexných prvkov za zníženej viditeľnosti. Držať sa zásady vidieť a byť videný môže byť niekedy život zachraňujúce.

Najčítanejšie správy