Oblačno
24°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Irenu previezli s bodnými ranami do nemocnice, podozrivý je jej manžel
Zdielať na
Krimi

Irenu previezli s bodnými ranami do nemocnice, podozrivý je jej manžel

LUČENEC / Mladú ženu previezli záchranári do nemocnice s deviatimi bodnými ranami, takmer vykrvácala. Z útoku je podozrivý jej o 43 rokov starší manžel. Ondreja z Kokavy nad Rimavicou zatiaľ z pokusu vraždy neobvinili.

Dôchodca si mladú ženu zobral minulý rok. Ich manželstvo ale podľa susedov sprevádzali hádky aj vzájomné fyzické útoky. Obaja radi popíjali.

Alkohol a hádka

Dvojica bola pod vplyvom alkoholu aj v čase nešťastia. V dome mali popíjať aj s ďalším kamarátom. Manželia sa pohádali, dôvodom mohla byť aj téma rozvodu. Prvá vraj mala zaútočiť 25-ročná Irena. "Ževraj on bol opitý, ako väčšinou a ona tiež. Väčšinou skáče do neho práve vtedy. Možno sa nahneval," hovorí suseda Katarína.

"Oni sa pred tým tiež nejako pohádali, že to bolo opačné, ona jeho napadla. Neviem vám k tomu viac povedať," hovorí svedok.

Deväť bodných rán

Tragédiu na vlastné oči nikto nevidel. Čo sa stalo zisťujú policajti. "Záchranári na zranenej žene našli až 9 bodných rán. Štyri rany mala na hrudníku v prednej časti, štyri v zadnej časti a jednu na krku," uviedla hovorkyňa záchrannej skupiny Falck Alena Lacyková Krčová.

"Keby prišli záchranári neskôr, tak by možno vykrvácala," hovorí svedok. Zranená žena je v opatere lučeneckých lekárov. Jej stav je stabilizovaný a je mimo ohrozenia života.

Dôchodcu zadržali

Dôchodcu zadržali policajti. Vypočúvať ho mohli začať až keď vytriezvel. V piatok večer o šiestej ho previezli do cely v Banskej Bystrici. Zatiaľ ho ale neobvinili. Jeho advokát žiadal prerušiť výsluch.

"Krajský policajný vyšetrovateľ začal TS pre obvzlásť závažný zločin v štádiu pokusu. Podozrivú osobu sme zadržali a v súčasnosti vykonávame procesné úkony," uviedla hovorkyňa banskobystrickej krajskej prokuratúry Andrea Petrovičová.

Pozrite si priloženú reportáž:

Zdielať na

Najčítanejšie správy