Jasno
21°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Viac policajtov ako fanúšikov. Polícia nevedela, kde Trnavčania vystúpia
Zdielať na
Krimi

Viac policajtov ako fanúšikov. Polícia nevedela, kde Trnavčania vystúpia

BRATISLAVA / Stredajší zápas medzi Slovanom Bratislava a Spartakom Trnava polícia vyhodnotila ako rizikový a pripravila bezpečnostné opatrenia. Zdá sa ale, že počet nebezpečných fanúšikov postupne klesá.

Najviac fanúšikov z Trnavy očakávali policajti na hlavnej stanici. Úmerne tomu vyzerali aj ich bezpečnostné opatrenia. Policajti čakali na perónoch, ďalšie hliadky boli v budove stanice aj pred ňou.Tam bolo pripravené aj vodné delo a ďalšie posily čakali v autách. 

Niekoľko mladých ľudí prichádzalo spolu s hlasným prejavom. Inak verejný poriadok neporušovali. Podľa našich zistení si lístky na zápas kúpilo asi 80 fanúšikov Spartaka.

Nevedeli, kde vystúpia

Do hlavného mesta prichádzali postupne pravidelnými spojmi v menších skupinách. Ani polícia presne nevedela, v ktorej stanici vystúpia. "Polícia bude situáciu monitorovať a podľa potrebz operatívne reagovať," uviedla policajná hovorkyňa Lucia Miháliková.

Na fanúšikov z oboch táborov čakala pred štadiónom na Pasienkoch desiatka policajtov, kriminalistov aj psovodov. "Vzhľadom na to, že sa jedná o podujatie s osobitným režimom, bude do bezpečnostného opatrenie velený potrebný počet policajtov," uviedla pred zápasom Miháliková.

Viac policajtov ako fanúšikov

Fanúšikovia prichádzali na zápas v skupinkách, prevažne na autách. Pred štadiónom bola situácia pokojná. Na parkovisku bolo dokonca viac policajtov ako fanúšikov.

Na štadión nesmú diváci vstupovať s pyrotechnikou či akýmkoľvek zbraňami. Zákaz vstupu majú aj fanúšikovia pod vplyvom alkoholu či drog. Počas zápasu musia rešpektovať pokyny usporiadateľa a polície.

"Počas futbalového zápasu sme pripravení poskytnúť súčinnosť usporiadateľskej službe v prípade, ak by na štadióne došlo k hrubému narušeniu verejného poriadku," dodala Miháliková.

Téme sa venovali Pavol Janič a Ján Baček:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy