Jasno
16°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Bezdomovec sa zasekol v horiacej unimobunke, popálil si zadnú časť tela
Zdielať na
Krimi

Bezdomovec sa zasekol v horiacej unimobunke, popálil si zadnú časť tela

PREŠOV / Prešovskí hasiči zachraňovali pred plameňmi muža bez domova, ktorý prespával v unimobunke neďaleko centra mesta. Keď vypukol požiar, dočasný nájomník ostal uväznený vo vnútri. S obhorenou zadnou časťou tela ho vyslobodili hasiči.

Drevená unimobunka slúžila ako sklad stavebného materiálu. Útočisko pred zimou v nej našiel muž bez domova. Že tam prespáva, si všimli ľudia z okolia. Keď videli plamene, tušili, že môže byť vo vnútri.

Muž, ktorý prespával v skromnom drevenom príbytku, sa snažil ujst pred ohňom. Všade bolo množstvo dymu  a nemohol sa dostať ku vchodovým dverám. Von ho dostali až privolaní hasiči.

Ošetrený ambulantne

"Osoba bola popálená na zadnej časti tela, bola prevezená do nemocnice," povedal riaditeľ OR HaZZ Radoslav Lacko. "Pacient utrpel popáleniny na zadnej časti tela. Bol ošetrený ambulantne," tvrdí hovorkyňa FNsP Prešov Renáta Cenková.

"Doposiaľ neznámy páchateľ nezisteným spôsobom spôsobil požiar samostatnej unimobunky, slúžiacej ako sklad, následkom čoho došlo k jej úplnému zhoreniu," tvrdí hovorca policajného zboru Daniel Džobanik.

Pod vplyvom

Muž, ktorého v poslednej chvíli pred ohňom zachránili, bol pod vplyvom alkoholu. Spolu s ním mali popíjať ďalší dvaja muži. V čase keď prišli na miesto záchranári a hasiči, bol už pri požiari sám. Kto požiar založil a za akých okolností, zisťuje polícia. "Polícia začala trestné stíhanie pre prečin všeobecné ohrozenie," dodal Džobanik.

Na mieste bola redaktorka Daniela Jureková:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy