Polojasno
19°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Ján ukrýval v chladničke tisíc jednorázových dávok pervitínu
Zdielať na

Ján ukrýval v chladničke tisíc jednorázových dávok pervitínu

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / Policajtom z Liptovského Mikuláša sa podaril predvianočný úlovok. Pri dvoch domových prehliadkach zaistili pervitín, z ktorého by sa dalo vyrobiť tisíc jednorazových dávok. Štyridsaťročný Ján schovával drogu v chladničke, Marián mal zatavenú striekačku v kuchyni na poličke.

Dvojica mužov je policajtom veľmi dobre známa. Podľa informácií televízie JOJ v súvislosti s drogami ich sledovali už dlhší čas. Na základe operatívnych informácií vykonali prehliadku bytu v obci Gôtovany.

V byte 40-ročného Jána, ktorý tu žije so svojou priateľkou, našli veľké množstvo pervitínu. Viacerí obyvatelia bytovky o tejto aktivite svojho suseda netušili. "On je veľmi zlatý pán, on sa vždy pozdravil, prihovoril sa," hovoria susedia.

Jednorázové drogy

"Pri expertíze bolo zistené, že sa jedná o metamfetamín. Z uvedeného množstva látky je možné vyrobiť až 1000 jednorázových dávok drogy," informuje riaditeľ OR PZ Jaroslav Harant.

výsledky policajnej razie nechcela komentovať ani Jánova priateľka. V rámci tejto protidrogovej akcie vykonali policajti ešte v ten istý deň aj raziu v byte v centre Liptovského Mikuláša.

"U 25-ročného Mariána sme zaistili zatavenú injekčnú striekačku, v ktorej bola neznáma látka. Expertízou bolo zistené, že sa jedná taktiež o metanfetamínom," tvrdí Harant.

Zo zaisteného množstva drogy, by sa dalo vyrobiť najmenej 8 dávok.

Téme sa venuje redaktorka Veronika Daubnerová:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy