Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Požiar na sídlisku Sásová: Plamene ohrozovali deti (1,3)
Zdielať na

Požiar na sídlisku Sásová: Plamene ohrozovali deti (1,3)

BANSKÁ BYSTRICA / Na banskobystrickom sídlisku Sásová do tla vyhorel byt, v ktorom žila mladá rodina. Žena s deťmi vo veku jeden a tri roky pred plameňmi stihli utiecť. Hasiči museli od dymu odvetrať celý panelák. Záchranári odviezli do nemocnice jednu ženu, ktorá sa nadýchala splodín.

V čase požiaru bola v byte mladá žena a jej dve malé deti. Pred ohňom stihli ujsť na chodbu. Mladá mamička bežala za susedmi, ktorí jej s deťmi pomohli a zavolali hasičov. 

"Ona ich schytila a utekala hore, nevedela ani čo má robiť chúďa," hovorí suseda.

Vysoké plamene

Po ich príchode už z okna šľahali plamene vysoké niekoľko metrov. Oheň poškodil aj okná na byte na vyššom poschodí, celý panelák bol zadymený.

"Skoro celý byt bol zachvátený požiarom, keďže bolo podozrenie, že sú vnútri malé deti, museli sme začať rýchlo konať," uviedol veliteľ hasičského zásahu Ján Saktor.

Hasiči aj policajti skontrolovali všetkých obyvateľov. Ženu z piateho poschodia odviezli do nemocnice. Hasiči museli rozobrať aj vonkajšie obloženie paneláku do výšky niekoľkých poschodí, kde ešte mohli byť ďalšie skryté ohniská.

Nedávno rekonštruovali

Zásah trval niekoľko hodín. Zhorený nábytok z bytu skončil pred panelákom. Mladá rodina prišla krátko pred Vianocami o bývanie, ktoré len nedávno zrekonštruovali.

Ujala sa ich najbližšia rodina, príbuzní pre nich prišli a deti odviedli do bezpečia. Presnú príčinu už zisťuje hasičský vyšetrovateľ. Škody ešte vyčíslené neboli.

V izbe, kde požiar vznikol bola zapnutá lampa. Žena najskôr zacítila dym. Na úteku pred plameňmi už nestihla z bytu nič viac zobrať.

Na mieste bola reportérka Katarína Kováčiková:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy