Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Annu odviezol taxík k Zemplínskej Šírave. Vošla do vody a zmizla
Zdielať na
Krimi

Annu odviezol taxík k Zemplínskej Šírave. Vošla do vody a zmizla

ZEMPLÍNSKA ŠÍRAVA / Policajti, hasiči i potápači pátrali po nezvestnej 50-ročnej žene, ktorú v sobotu prepustili z psychiatrickej nemocnice. Zavolala si taxík a nechala sa ním odviezť k Zemplínskej Šírave. Naposledy ju pri priehrade videl rybár.

Rybár videl, ako vošla do studenej vody. "Išla smerom na Lúč," hovorí svedok.

"Mala ísť domov a zrazu hasiči prišli a hovoria, že sa utopila," hovorí rybár.

Stovky metrov od brehu

Záchranné zložky išli ženu okamžite hľadať. Pomáhali aj psovodi so služobným psom. Ten označil presné miesto, kde sa stopa po žene končí.

Rybárovi, ktorý ju videl naposledy, sa z dohľadu stratila asi 350 metrov od brehu. Sledoval ju ďalekohľadom, no nič podozrivé si na nej nevšimol.

"Nevyzerala, že by chcela skočiť do vody, pomaličky len išla. Musela ale veľmi dobre plávať, keď tak ďaleko doplávala," konštatuje svedok.

"Jednotka vytýčila štvorec, ktorý sme prehľadávali a následne sme o pomoc požiadali záchrannú brigádu," hovorí veliteľ zásahu Peter Šimko.

Potápači v akcii

Miesto prehľadávali aj potápači. Aj pre nich to bolo veľmi náročné. "V takýchto podmienkach sme ani nepredpokladali, že by sme ju našli. Viditeľnosť vo vode bola nulová a hĺbka vody, kde sme hľadali, bola približne 4 metre," ozrejmuje potápač záchrannej brigády z Humenného Peter Kordil.

Hasiči ukončili pátranie po štyroch hodinách. Bezvládne telo náhodne objavil na vodnej hladine rybár.

"Osoba väčšinou tam, kde sa utopí, aj zostane, ale v tomto prípade je pre nás záhada, ako sa dostala asi tri kilometre od miesta, kde udávali svedkovia, že ju videli vojsť do vody," hovorí Kordil.

Anna pracovala kedysi ako učiteľka, no v poslednej dobe mala psychické problémy. V minulosti sa už podľa miestnych pokúsila o samovraždu.

Anna vošla do priehrady a zmizla, pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy