Oblačno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
V Západných Tatrách spadla turistka (†43), osudným bol prechod po hrebeni
Zdielať na

V Západných Tatrách spadla turistka (†43), osudným bol prechod po hrebeni

ZÁPADNÉ TATRY / V Západných Tatrách vyhasol život 43-ročnej turistky. Poľke sa stal osudným prechod po hrebeni v oblasti Baníkova. Členovia jej turistickej skupiny sa jej snažili pomôcť, vo vysokohorskom skalnatom teréne sa s ťažkosťami pohybovali aj skúsení záchranári.

Záchranárov kontaktovali turisti v nedeľu krátko pred štrnástou hodinou. Videli, ako žen a spadla smerom na južnú stranu v oblasti Baníkova. Pokúsili sa k nej zlaniť, bolo to ale nad ich sily.

Záchranársky vrtuľník v blízkosti miesta nešťastia vysadil jedného záchranára, ktorý už nemohol Poľke pomôcť. Následne vyrazilo do terénu ďalších 18, ktorí vo veľmi náročných podmienkach zniesli telo turistky k Žiarskej chate.

Poranenia hlavy

Podľa obhliadajúceho lekára utrpela 43-ročná turistka vážne poranenie hlavy, ktoré nebolo zlúčiteľné so životom. Na mieste vylúčil cudzie zavinenie a nariadil zdravotnú pitvu.

"Tieto miesta sú poistené reťazami pomerne dobre. Je to len o samotných ľuďoch, ako si dajú pozor. Samozrejme môže nastať aj situácia, že všetko urobíte dobre a aj tak sa stane zle," hovorí náčelník Horskej záchrannej služby v Žiarskej doline Roman Švanda.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy