Jasno
17°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Ján (50) narážal do áut a ľudí, na kapote mu skončil chodec
Zdielať na

Ján (50) narážal do áut a ľudí, na kapote mu skončil chodec

KRUPINA / V Krupine ohrozoval ľudí 50-ročný vodič. Svedkovia tvrdia, že prenasledoval autá a úmyselne do nich narážal. Na jeho kapote skončil aj chodec. Šoféra spoza volantu vytiahli policajti.

Päťdesiatročný muž z Krupiny prenasledoval autá, ktoré prechádzali mestom a pokúšal sa naraziť do všetkého, čo mu stálo v ceste. Ohrozil aj rodinu s malými deťmi, ktorá cestovala na dovolenku do Chorvátska.

"Ideme na dovolenku. Šesť šudí, z toho tri deti," povedal vodič auta. Podľa svedkov sa Ján doslova rútil proti ich autu. Pokúšali sa mu vyhnúť. Vyšli aj na chodník, no on ich prenasledoval a narazil do nich. Našťastie nikoho nezranil.

Narazil do chodca

Po tomto incidente pokračoval v jazde a na ceste nabúral do ďalšieho vozidla. Iní vodiči mali viac šťastia a zrážke sa stihli vyhnúť. Ján ohrozoval aj chodcov na chodníku. Narazil do muža, ktorý sa ho pokúšal zastaviť. "Dvakrát do neho narazil," opisuje svedkyňa. Našťastie ho vážne nezranil.

Podľa policajnej hovorkyne Márie Faltániovej Ján úmyselne narážal do áut. S útočníkom si nakoniec poradili policajti z Krupiny a banskobystrickí PMJ-čkári. Rozbili na aute okno a vodiča vytiahli von.

Jánov príbuzný priznal, že muž má zdravotné problémy. "Má psychické problémy," uviedol príbuzný.

Skončil na psychiatrii

Muž pre ne neskončil v policajnej cele, sanitkou ho previezli do nemocnice v Kremnici. O jeho ďalšom osude rozhodnú až po vyšetreniach a zhodnotení jeho zdravotného stavu na psychiatrii.

"Bol prevezený na psychiatriu do Kremnice," uviedla hovorkyňa polície Mária Faltániová. Na prítomnosť alkoholu mu bola odobratá krv.

Pozrite priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy