Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Zomrel podnikateľ Loyka obžalovaný v kauze prípravy štyroch vrážd
Zdielať na

Zomrel podnikateľ Loyka obžalovaný v kauze prípravy štyroch vrážd

TRNAVA / Podnikateľ Tobiáš Loyka, ktorý bol obžalovaný v kauze prípravy štyroch vrážd, zomrel. Po predchádzajúcej nevoľnosti a náhlom zhoršení zdravotného stavu, ho z väzenia previezli do Fakultnej nemocnice v Trnave. Tam v pondelok ráno skonal.

Šesťdesiatsedemročný podnikateľ Tobiáš Loyka, ktorý patril k mediálne najznámejším slovenským väzňom, v pondelok zomrel.

Súdili ho pre objednávku vraždy štyroch ľudí, ktorí sa podieľali na konkurze jeho firmy.

Polícia neskôr nafingovala vraždy dvoch z nich a vo chvíli, ako sa táto informácia objavila v médiách, Loyka zaplatil objednanému vrahovi. Loyka to vždy odmietal a hovoril, že mu peniaze len požičal. "Toto tak nenechám. Nemajú jeden priamy dôkaz," vyhlásil vtedy.

Dlhoročný proces

Súdne pojednávania sa pre Loykove zdravotné problémy naťahovali dlhé roky.

Za mrežami v Hrnčiarovciach nad Parnou sedel pre inú trestnú činnosť.

"Uvedená osoba sa vo výkone trestu odňatia slobody nachádzala pre spáchanie trestných činov podvodu a falšovania a pozmeňovania verejnej listiny, úradnej pečate, úradnej uzávery, úradného znaku a úradnej značky, za čo mu bol súdom uložený trest odňatia slobody v trvaní  štyri a pol roka, so zaradením do ústavu s minimálnym stupňom stráženia," informoval riaditeľ kancelárie Zboru väzenskej a justičnej stráže Adrian Baláž.

Z väzenia mal Loyka vyjsť 17. mája 2018, v pondelok ale zomrel.

"Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre usmrtenie," informovala trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

Tobiáš Loyka bol obžalovaný v kauze objednávky štyroch vrážd, v nemocnici ale zomrel. Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy