Jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Mladík chcel od Arménca drobné, prešiel ho autom
Zdielať na

Mladík chcel od Arménca drobné, prešiel ho autom

VARŠAVA / Mladý Poliak si od cudzieho muža pýtal peniaze. Toho to tak nahnevalo, že žobráka prešiel autom. Celú situáciu zaznamenala priemyselná kamera.

Prípad sa stal v poľskom meste Bydgosc. Mladý bezdomovec sa snažil na miestnom parkovisku vyžobrať od vodičov drobné. Peniaze pýtal aj od tridsaťpäťročného Arménca.

Toho to nahnevalo a pri odchode autom úmyselne narazil do bezdomovca. Celú situáciu zachytila priemyselná kamera.

"Autom prešiel muža, ktorý ho prosil o peniaze, čím mu spôsobil vážne zranenia," informoval hovorca polície Roman Wieczorek.

Zranenému bezdomovcovi sa pokúsili pomôcť aj okolostojaci ľudia na parkovisku. To sa Arméncovi zrejme nepáčilo a na záberoch vidieť, ako sa snaží autom prejsť aj ďalších ľudí. Následne odišiel.

Zrazeného bezdomovca previezli záchranári do nemocnice. Jeho stav je stabilizovaný.

Všetko popiera

Arménca predviedli policajti do cely policajného zaistenia. Tam sa k činu priznal.

"Tvrdil, že si pomýlil spiatočku s jednotkou, ale ak sa na to pozrieme, je vidieť že bol nervózny z celej situácie, kedy ho bezdomovec prosil o peniaze," vysvetlil Wieczorek.

Vysvetlenie mal Arménec aj na pokus zraziť ľudí, ktorí sa snažili bezdomovcovi pomôcť.

"Vodič tvrdí, že skupina osôb, ktorá sa zhromaždila okolo bezdomovca, mu chcela ublížiť. Podľahol vraj panike," informoval prokurátor Jan Kromski.

Arménca obvinili z trestného činu úmyselného ublíženia na zdraví a z neposkytnutia prvej pomoci. V prípade dokázania viny mu hrozí päťročný trest.

Pozrite si zábery z kamery, ktorá zachytila celý incident:

Upozornenie: Obsah videa nie je vhodný pre maloletých čitateľov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy