Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Michal odišiel z domu, posledné stopy vedú do francúzskeho Calais
Zdielať na

Michal odišiel z domu, posledné stopy vedú do francúzskeho Calais

SEČOVCE / Michal Milenka zo Sečoviec (okres Trebišov) odišiel minulý týždeň v stredu autobusom do Anglicka. Po ceste ale záhadne zmizol. Stopa vedie do francúzskeho prístavu Calais. Rodine detaily porozprával šofér autobus.

Michala Milenku videli naposledy na hraniciach medzi Francúzskom a Anglickom. Pri bežnej kontrole ho podľa informácií TV JOJ prinútili vystúpiť z autobusu.

"Ževraj mal nejaké problémy s dokladmi," hovorí Michalova sestra Vilma Hadová.

"Autobusár čakal polhodinu. Potom prišli colníci a povedali autobusárovi, že môže odísť," dodáva sestra nezvestného muža.

Manželka ho išla hľadať

Keď neprišiel do Anglicka k manželke a trom deťom, jeho žena ho išla hľadať osobne do Francúzska. "Ževraj je na policajnej stanici. O deviatej ráno som tam volala a on tam nie je," uviedla manželka Michala Kvetoslava Milenková.

Rodina po nezvestnom mužovi pátra viac ako týždeň. Tvrdia, že už vyčerpali všetky možnosti a nevedia, na koho sa majú obrátiť. Slovenská polícia po ňom pátra a spolupracuje s Interpolom.

Michal Milenka sa rodine neozval už týždeň:

TV JOJ

Žiadne informácie

"Naše zastupiteľské úrady aktívne kontaktovali príslušné orgány vo Veľkej Británii aj vo Francúzsku so žiadosťou o poskytnutí informácií o prípadnom zadržaní slovenského občana," uviedol hovorca ministerstva zahraničných vecí Peter Susko. Odpoveď podľa neho bola negatívna.

"Ozval by sa mi. Dal by mi o sebe vedieť," hovorí Michalova manželka. Rodina podľa reportéra Petra Saba už stráca nádej. Príbuzným by pomohla každá informácia. "To nie je len tak, veď zmizol človek," dodáva Michalova manželka.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy