Jasno
15°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Pri Prievidzi si za volant sadol opitý muž, zomrela jeho priateľka
Zdielať na

Pri Prievidzi si za volant sadol opitý muž, zomrela jeho priateľka

PRAVENEC / Pri obci Pravenec v prievidzskom okrese v utorok zabíjal alkohol. Na mol opitý vodič si sadol za volant auta a výsledkom je tragédia. Na rovnej ceste zišiel do jarku. Tu auto narazilo do stromu a niekoľkokrát sa prevrátilo. Spolujazdkyňa bola na mieste mŕtva. Vodič, ktorý nehodu spôsobil, vyšiel von po vlastných nohách. V dychu mu namerali viac ako 2,5 promile.

"Šesťdesiatročný vodič z nezistených príčin prešiel do protismeru, kde narazil do stromu," informuje hovorkyňa policajného zboru Elena Antalová. "Svedok, ktorý to videl, tvrdil, že z ničoho nič vošli do protismeru. Nie sú žiadne brzdné dráhy, nič," opisuje Peter Rybanský z odťahovej služby. 

Osobné auto narazilo do stromu. Odtiaľ ho odrazilo do ďalšieho. Niekoľkokrát sa prevrátilo, zdemolovalo plot a skončilo v záhrade rodinného domu.

Dychová skúška

"Po príchode sme prišli k totálne zdemolovanému vozidlu, v ktorom sa nachádzala žena, ktorú sme vyprostili," hovorí veliteľ zásahu Ctibor Režo.

Žena, ktorá sedela na mieste spolujazdca, zomrela hneď po náraze. Vodič, ktorý nehodu spôsobil, vyšiel von po vlastných nohách. Policajtom bolo už na prvý pohľad jasné, že je opitý. Potvrdila to aj dychová skúška.

Priateľka šoféra

"Vodič nafúkal 2,25 promile a opakovaná mala ešte vyššiu hodnotu a to 2,58 promile alkoholu," dodáva Antalová. Odviezli ho do nemocnice na pozorovanie. Odtiaľ pravdepodobne poputuje do policajnej cely. Súdu sa nevyhne.

Žena, ktorá zomrela, bola podľa našich informácií vodičovou priateľkou.

Pozrite si reportáž redaktora Pavla Čertíka:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy