Zatiahnuté
19°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Zlodeji v Považskom Chlmci kradli hudobné nástroje
Zdielať na

Zlodeji v Považskom Chlmci kradli hudobné nástroje

POVAŽSKÝ CHLMEC / Zlodeji zabudli na to, že v obchode môžu byť kamery. Tentoraz ich zachytili pri krádežiach v predajni s hudobnými nástrojmi. Počas niekoľkých dní tam neznámi páchatelia kradli hneď dvakrát. Spôsobili škodu za 7 tisíc eur.

Do obchodu s hudobninami chodia pomaly ako na klavír. No zrejme to nie sú ľudia, ktorí chcú rozvíjať svoje umelecké vlohy.  Všetko nasvedčuje tomu, že to bola krádež na objednávku.

Krádež sa udiala v noci. Podľa záberov to vyzerá tak, že do predajne sa  vlámala žena. V obchode sa dobre orientovala aj po tme. Presne vedela, kde je tovar, ktorý má zobrať. Odniesla ho a podala komplicovi.

Škoda vo výške 6 200 eur

"Dvaja doposiaľ neznámi páchatelia poškodili okno na predajni a z jej priestoru odcudzili dva klávesové nástroje. Uvedeným konaním spôsobili predbežnú škodu vo výške 6 200 eur," informuje hovorca policajného zboru Radko Moravčík.

Ďalší zlodej  kradol počas bieleho dňa za bežnej prevádzky obchodu. Mladík v šiltovke s rukami vo vreckách sa tváril, že si obzerá ponuku predajne.  Kým prví zlodeji vzali hudobné nástroje, tento chce mixovať hudbu.

Finančná odmena

"Spýtal som sa ho, či niečo chce, povedal, áno. Tvrdil, že si niečo vyberie a vybral si. Zmizla nám konzola pre DJ v hodnote 400 eur," hovorí pracovník v predajni Jozef Štefanatý.

Majiteľ obchodu je ochotný dať finančnú odmenu za informácie, ktoré by pomohli odhaliť páchateľov.

Na mieste bola redaktorka Iveta Marešová:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy