Jasno
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Nezvestný Ján (58) sa našiel, prichýlila ho rodina z Kolárova
Zdielať na

Nezvestný Ján (58) sa našiel, prichýlila ho rodina z Kolárova

KOMÁRNO / Niekdajšieho bezdomovca Jána, ktorý z ničoho nič zmizol deň pred Silvestrom, hľadala okrem polície aj rodina z Komárna, ktorá ho pred rokom prichýlila pod vlastnú strechu. V pondelok sa muž našiel, ujala sa ho iná rodina.

Ján, ktorého ako bezdomovca prichýlila v Komárne rodina s tromi deťmi, išiel večer vyniesť smeti, domov sa však už nevrátil. "Ako bezdomovec býval v stane. Brával ho jeden muž odtiaľ na poštu. Zobral mu dvesto eur, čo dostával a vyhodil ho naspäť do stanu. Bolo mi ho ľúto," hovorí pán Anton, ktorý muža prichýlil.

Ján vraj prišiel podvodom o strechu nad hlavou a skončil na ulici v dedinke pri Dunajskej Strede. Po tom, ako ho pred rokom prichýlila Antonova rodina, sa u nich celkom udomácnil. "S radosťou nasadol do auta a prišiel. Oblečenie sme mu vyhodili, dostal všetko nové," hovorí.

Psychické problémy

"Moji rodičia už nežijú, ani starí rodičia, bol ako môj starý otec," dopĺňa Antonova manželka Žaneta. "Sme chudobní, ale mal vlastnú izbu, je tu teplo, máme teplú vodu," vysvetľuje Anton.

Nezvestný Ján Vida mal mať údajne psychické problémy. Brali to však ako dôsledok predchádzajúceho ťažkého života. "Už aj pribral. Poštárka tiež hovorila, že už vyzerá ako človek, ja som až teraz prehľadal všetko a našiel som tam silné lieky," hovorí pán Anton.

Obeť otrokárov?

Jánova nová rodina bola presvedčená, že nezvestného muža zobrali novodobí otrokári, pre jeho dvestoeurový dôchodok. "Zobrali ho. Zoberú mu dvesto eur a dajú mu nejakú komoru. Je nám ľúto, že tu nie je, nejde mi o tých dvesto eur, bol to dedo," hovorí sklamaný muž.

Našli ho

Po tom, ako sa v televízii objavila reportáž o zmiznutom Jánovi, ozval sa muž z Kolárova. Jána vraj objavil jeho známy a údajne tvrdil, že nemá kam ísť. Prichýlil ho teda, no po tom, ako sa objavil v televízií, zavolal na políciu.

Policajti už Jána odovzdali jeho pôvodnej rodine.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy