Jasno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Muž (†53) po mikrospánku narazil do stromu, na mieste bol mŕtvy
Zdielať na

Muž (†53) po mikrospánku narazil do stromu, na mieste bol mŕtvy

RUŽOMBEROK / Tragicky sa v utorok popoludní skončila cesta domov pre otca s dcérou z Ukrajiny. Pred Ružomberkom v smere od Martina narazil ich Fiat do stromu a 53 ročný vodič bol na mieste mŕtvy. Náraz bol taký silný, že mŕtve telo museli z auta vyslobodiť hasiči.

Tragická dopravná nehoda sa stala krátko popoludní na rovnom úseku cesty neďaleko Ružomberka. Vodič osobného auta zrejme dostal mikrospánok.

Cesta na Ukrajinu

V aute sedeli otec s dcérou a podľa našich informácií cestovali z Prahy domov na Ukrajinu. "Päťdesiatriročný vodič viedol motorové vozidlo Fiat Tipo. Z doposiaľ presne nezistených príčin, zišiel s vozidlom mimo vozovku vpravo, kde narazil do stromu," uviedol hovorca žilinskej krajskej polície Radko Moravčík.

Na mieste nebola žiadna brzdná dráha, čo len potvrdzuje teóriu s mikrospánkom. Náraz do stromu úplne zdemoloval auto na strane vodiča. Do príjazdu hasičov a záchranárov sa dvojčlennej posádke z Ukrajiny snažili pomôcť okoloidúci, medzi ktorými bol aj lekár. Žiaľ, pre vodiča už toho veľa urobiť nemohol.

Hasiči vodiča vystrihovali

"Po príjazde na miesto udalosti sme zistili, že vodič nejaví známky života, je zakliesnený, museli sme ho vyslobodiť pomocou hydraulického zariadenia," uviedol veliteľ zásahu Marek Bystričan.

Doslova pár desiatok centimetrov rozhodlo o tom, že 25 ročná žena, sediaca vedľa vodiča prežila. "Spolujazdkyňa mala mnohopočetné, ľahšie poranenia, bola pri vedomí. Záchranári ju ošetrili a previezli na traumatológiu do ružomberskej nemocnice," uviedla hovorkyňa záchannej skupiny Falck Ale Lacyková-Krčová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy