Polojasno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Policajti chystajú na Vianoce veľkú akciu
Zdielať na
Krimi

Policajti chystajú na Vianoce veľkú akciu

BRATISLAVA / Policajti budú v nasledujúcich dvoch týždňoch po Slovensku rozdávať jednorazové testery na alkohol. Dúfajú, že tým zamedzia podnapitým vodičom sadnúť za volant.

Podľa polície sa opatrenia týkajú bezpečnosti cestnej premávky. Okrem služieb dopravnej polície bude v týchto dňoch vo zvýšenej miere zasahovať aj poriadková polícia.

Podľa policajného prezidenta sú práve tieto dva nadchádzajúce týždne kritické. Iba v minulom roku v tomto období zomrelo na slovenských cestách až pätnásť ľudí.

"V tomto období nastáva veľký presun obyvateľov, je veľká nepripravenosť sviatočných vodičov na zmeny počasia. Vo zvýšenej miere sa konzumuje alkohol, čo sa podpisuje pod množstvo dopravných nehôd. Alkohol vnímame ako vážny problém vodičov. Za volantom nemá čo robiť," vysvetlil policajný prezident Tibor Gašpar.

Menej nehôd

Aby si niektorí nezodpovední vodiči nesadli za volant pod vplyvom alkoholu, budú policajti po celom Slovensku rozdávať jednorázové testery na alkohol. Je ich takmer dvadsaťtisíc. 

Počet dopravných nehôd sa darí znižovať. Za jedenásť mesiacov tohto roku zaregistrovala polícia vyše dvanásťtisíc dopravných nehôd, z ktorých až 1452 spôsobil alkohol. V tomto roku na cestách zahynulo 247 osôb.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy