Jasno
19°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Expolicajt jazdil pod vplyvom alkoholu, havaroval
Zdielať na

Expolicajt jazdil pod vplyvom alkoholu, havaroval

BANSKÁ BYSTRICA / Hliadka v Banskej Bystrici zadržala vodiča pod vplyvom alkoholu. V dychu mal viac ako jedno promile. Správal sa arogantne a hliadke nadával. Snažil sa ich presvedčiť, aby ho nechali na pokoji, keďže sám je bývalý policajt.

Vodič nevybral zákrutu a preletel stredovým ostrovčekom. Bol pod vplyvom alkoholu.
"Vodičovi pri dychovej skúške namerali 0,57 miligramu alkoholu, čo je viac ako jedno promile," potvrdila banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Tridsaťtriročný muž podľa úradného záznamu hliadku okrikoval, správal sa arogantne a presviedčal policajtov, aby to nechali tak, keďže je ich bývalý kolega. Expolicajtovi to však nepomohlo. Skončil na policajnej stanici.

"Za takéto správanie bol predvedený na obvodné oddelenie, kde vec objasňujú ako priestupok za nerešpektovanie výzvy príslušníka policajného zboru," informovala Faltániová.

Okrem nevhodného správania, ktoré budú riešiť ako priestupok, sa bývalý policajt nevyhne ani trestnému stíhaniu. Za jazdu pod vplyvom alkoholu ho budú stíhať za ohrozenie pod vplyvom návykovej látky.

Pod vplyvom

V priebehu víkendu objasňujú banskobystrický policajti už druhú nočnú nehodu, pri ktorej asistoval alkohol.

V piatok v noci policajti zadržali pri úteku z havarované auta muža (43). Aj napriek tomu, že stopy krvi sa našli na sedadle vodiča, muž s rozbitým nosom všetkých presviedčal o tom, že on nešoféroval.

Odobraté biologické stopy poslali na expertízu, čaká sa na výsledky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy