Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Pri Ružomberku vbehli vodičovi do cesty štyri jelene
Zdielať na

Pri Ružomberku vbehli vodičovi do cesty štyri jelene

RUŽOMBEROK / Ak vám pred auto vbehne jeleň alebo srna, máte väčšinou len dve možnosti. Stúpiť na brzdu a čakať, či príde náraz alebo stúpiť na brzdu a skrútiť volant. Veľakrát býva tá druhá možnosť ešte oveľa horšia ako priama zrážka so zverou. Presne tak rozmýšľal v stredu ráno aj vodič na ceste neďaleko Ružomberka.

Nehoda sa stala krátko po šiestej hodine ráno. V Octávii sa viezli dvaja muži, keď im pred auto vbehli štyri jelene. "Na nejakých 15 metrov mi vybehli, tam som nemal šancu zastaviť. Mne sa zdá, že ten prvý kus som chytil, stalo sa to tak rýchlo, že si na to ani neviem spomenúť," tvrdí vodič.

Na mieste uhynul

Nehoda sa stala asi 4 kilometre pred Ružomberkom v smere od Donovál. Vodič ani jeho spolujazdec, ktorí mali namierené do Žiliny, sa nezranili. Asi ročný, 70-kilový jeleň po zrážke s autom na mieste uhynul.

"Išiel som nejakých 80, nešiel som rýchlo. To bola ešte úplná tma vtedy, nedalo sa to, jedine skrútiť to niekde. Sú tam ale veľké priekopy, a to by ešte horšie pre nás dopadlo," pokračuje šofér.

Prebiehajú cez cestu

Uhynutého jeleňa prišli odpratať poľovníci. V tomto úseku sú strety áut s vysokou zverou pomerne časté. Srny a jelene sa tu zvyknú pásť popri ceste a často prebiehajú z jednej strany vozovky na druhú. Vodiči by tu preto mali zvýšiť svoju pozornosť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy