Jasno
17°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Vodič (55) zaspal za volantom, auto skončilo v priekope
Zdielať na

Vodič (55) zaspal za volantom, auto skončilo v priekope

DOBRÁ NIVA / Troma ťažko zranenými ľudmi sa skončila dopravná nehoda v obci Dobrá Niva (okr. Zvolen). Do aut, ktorým cestovali manželia narazil protiidúci päťdesiatpäťročný vodič. Podľa polície za volantom zaspal.

Manželský pár z Novej Nivy sa vracal domov, delili ich posledné kilometre keď došlo k zrážke. Z protismeru im do jazdnej dráhy vbehlo auto. Po silnom náraze skončili v priekope, auto dopadlo do potoka. Sami si nevedeli pomôcť, zdelomované plechy ich uväznili.

Dvojicu museli vystrihovať hasiči. "Na mieste zasahovalo osem hasičov," uviedol hovorca banskobystrických krajských hasičov Erik Piater.

Liečenie viac ako mesiac

Pri nehode sa zranili traja ľudia. Všetkých odviezli sanitky do zvolenskej nemocnice. Päťdesiatpäťročného vodiča hospitalizovali na chirurgickom oddelení.

Ťažké zlomeniny majú aj obaja manželia. Liečiť sa budú viac ako mesiac. "U jedného pacienta bude v najbližšej dobe prebiehať operačná liečba zlomenín. U pacientky budeme zdravotný stav konzultovať s vyšším pracoviskom v Banskej Bystrici," uviedla hovorkyňa nemocnice Marta Cseregeová. 

Alkohol ani u jedného z vodičov nezistili. Príčinou nehody bola únava. Vodič prešiel do protismeru, pretože za volantom zaspal. "Príčinou bol mikrospánok vodiča," uviedla hovorkyňa banskobystrických krajských policajtov Mária Faltániová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy