Skoro jasno
24°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Holanďan, ktorý zavraždil Simonu (†25), skončil vo väzbe
Zdielať na
Krimi

Holanďan, ktorý zavraždil Simonu (†25), skončil vo väzbe

BRATISLAVA / Vražda dvadsaťpäťročnej ženy v centre Bratislavy má pokračovanie. Súd rozhodol, že jej holandský priateľ skončil vo väzbe. Svoju obeť mal najskôr ubiť a potom zapáliť.

Súd rozhodoval o osude vraha viac ako hodinu. Konečný verdikt oddialila jazyková bariéra. Holanďan chladnokrvne zavraždil bezbrannú priateľku Simonu. Mali ho usvedčiť stopy jeho DNA.

Holanďanovi sa rozsudok nepáčil a okamžite podal sťažnosť. Vecou sa bude zaoberať Krajský súd. Podľa slov obhajcu sa jeho klient cíti nevinný.

Polial ju horľavinou

K vražde došlo v stredu nadránom. Krvavé stopy viedli od brány do bytu na prvom poschodí na Obchodnej ulici. Simona mala početné zranenia na tvári, spánku i na hlave. Vrah ju polial horľavinou v čase, keď ešte zrejme žila. Motívom bol pravdepodobne alkohol alebo žiarlivosť.

"Chodili spolu viac ako dva roky. Navonok pôsobili ako harmonický pár, ale viem, že Gerrit bol náladový, temperamentný, raz tak, raz tak," potvrdil kamarát páru.

Tridsaťpäťročného Gerrita zadržala polícia krátke po čine. Sám sa vrátil na miesto vraždy a pohyboval sa v okolí bytu, kde našli Simonine telo. Hrozí mu dvadsať rokov za mrežami.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy