Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Mladíci, ktorí napadli invalidného dôchodcu, sú vo väzbe
Zdielať na

Mladíci, ktorí napadli invalidného dôchodcu, sú vo väzbe

SNINA / Traja mladíci, ktorí napadli invalidného dôchodcu vo vlastnom byte sú už vo väzbe. Z bytu brali všetko, čo sa im zapáčilo.

Dvaja z trojice útočníkov nie sú ani dospelí. Mário má 15 a Roman 16 rokov. Najstarší Michal má 28. Trúfli si na Štefana, lebo vedeli, že dôchodca bez nohy s dvomi barlami sa neubráni. "Či sa nehanbia. Nech sa postavia do chlapa a nie do mrzáka," hovorí prepadnutý Štefan. 

VIAC TU: Prepadli invalida, vzali mu tri eurá a vysávač

Až dvanásť rokov

Polícia chlapcov obvinila zo zločinu lúpeže a prečinu porušovania domovej slobody. "Traja obvinení Sninčania boli na základe rozhodnutia sudcu Okresného súdu v Humennom eskortovaní do väzby," uviedla hovorkyňa prešovskej krajskej polície Jana Migaľová.

Mladíkom hrozí, že za mrežami strávia sedem až dvanásť rokov. Štefan ale má stále strach o život. "Ani spať nemôžem," hovorí.

Nenávisť na sídlisku

Najradšej by sa z tohto problémového sídliska vysťahoval. Obáva sa totiž, že útočníci sa mu budú chcieť pomstiť. "Teraz ma tu všetci nenávidia, lebo že ja som dal ich chlapcov pozatvárať. Musím sa zamykať," hovorí Štefan.

Invalidnému dôchodcovi aj búchali opäť na okno. Štefan je presvedčený, že ak otvorí dvere bytu, bude ho čakať ešte väčšie peklo. "Išiel by som niekam, ale kam odídem na vozíku," dodáva vystrašený Štefan.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy