Zatiahnuté
12°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Dvaja policajti podali trestné oznámenie na exministra Galka
Zdielať na

Dvaja policajti podali trestné oznámenie na exministra Galka

BRATISLAVA / Dvaja policajti, ktorých poslanec Ľubomír Galko obvinil, že neposkytli pri dopravnej kontrole ešte v roku 2010 pomoc dvadsaťdvaročnému vodičovi, podľa našich informácií podali trestné oznámenie za ohováranie. Cítia sa byť poškodení tvrdeniami poslanca. Ak polícia podnet prijme, Galko bude musieť vypovedať pred vyšetrovateľom.

Ešte 19.septembra 2010 mal okolo pol štvrtej na Budatínskej ulici na parkovisku pred obchodným domom pri cestnej kontrole vodič, ktorý skolaboval.

Hon na bosorku

"Išlo o činnosť nad cestnou premávkou, pri ktorej nedošlo k žiadnemu kontaktu medzi hliadkou a osobou, ktorá v nemocnici skonala," tvrdí policajný prezident Tibor Gašpar.

Vodič zomrel na zástavu srdca v nemocnici na Antolskej, asi hodinu po prevoze. "Ako keby sa začal hon na bosorku," dodáva Gašpar.

Policajti podľa poslanca Ľubomíra Galka a jeho svedka údajne poskytli mladíkovi prvú pomoc neskoro. "Výpoveď očitých svedkov sa líši od toho, čo dnes rozpráva policajný prezident," uviedol exminister Ľubomír Galko.

VIAC SA DOČÍTATE TU: Pri zásahu policajta z videa zomrel mladý človek, tvrdí Galko.

Tieto slová  pobúrili kolegov väzneného PMJ-čkára. Mŕtvy chlapec mal mať choré srdce a v krvi sa mali nájsť stopy po drogách a alkohole.

Trestné oznámenie

Aj preto mali dvaja zasahujúci policajti podať trestné oznámenie priamo na poslanca Galka za ohováranie. "V tejto chvíli môžeme potvrdiť, že vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry dnes prijal trestné oznámenie a po jeho analýze v zákonnej lehote rozhodne o ďalšom postupe," uviedol hovorca policajného prezídia Michal Slivka.

Poslanec aj naďalej trvá na tom, že má svedka, ktorý videl priebeh kontroly z roku 2010. "Nenechám sa zastrašiť trestnými oznámeniami. To na mňa neplatí," povedal Ľubomír Galko.

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) bude musieť rozhodnúť, či trestné oznámenie prijme alebo odmietne.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy