Skoro jasno
14°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Po streľbe zostal Peter na vozíku, na súde sa stretol s útočníkom
Zdielať na
Krimi

Po streľbe zostal Peter na vozíku, na súde sa stretol s útočníkom

PREŠOV / Na Okresnom súde v Prešove sa začalo hlavné pojednávanie v prípade streľby v centre mesta. Po jednom výstrele skončil na ARE mladý muž, ktorý bojoval o život. Po dlhých mesiacoch sa pozrel priamo do očí človeku, ktorého obžaloba viní z vraždy v štádiu pokusu. V prípade dokázania viny mu hrozí až 20 rokov za mrežami.

Bolo to pred ôsmimi mesiacmi. Po slovnej výmene a roztržke medzi troma mužmi padol výstrel. Jeden z aktérov skončil na zemi v kaluži krvi. Volá sa Peter. Jeho život visel na vlásku.

Kričal na mňa

Prognózy lekárov boli nejasné. Z najhoršieho je vonku, ale odkázaný na invalidný vozík. "Si pamätám, ako na mňa kričal, keď sme išli okolo. Že poďte sem, teraz hneď a potom si nepamätám už nič," hovorí.

Peter sa stretával s bývalou ženou Vlada, s ktorým sa v osudnú noc stretol pri herni v centre mesta. Rozvodom sa zdá sa problémy neskončili. S Vladom sa v ten večer stretli už po druhykrát. Vlado mal pri sebe zbraň i keď mal vypité. Dnes hovorí, že to bola jediná chyba, ktorú urobil. Odmieta žeby strieľal.

Nedal mu šancu

"To dodnes neviem absolútne s presnosťou povedať, za akých okolností došlo k výstrelu," tvrdí obžalovaný Vladimír. S Petrom bol vtedy v meste aj bratranec Vladovej bývalej manželky. Ten je na hlavnom pojednávaní v pozícii svedka. Vladove slová označil za klamstvá.

"Peťovi on šancu vôbec nedal, pristúpil k nemu a hneď padol výstrel," hovorí svedok Roman. Súd to nebude mať jednoduché. Bude rozhodovať nielen o vine či nevine obžalovaného. Tiež bude musieť hľadať odpoveď na otázku, kto vlastne strieľal. Ten, ktorému zbraň patrí, tvrdí že on to nebol.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy