Jasno
11°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Vyšetrovanie v kauze mučenia policajta pokročilo, troch mužov obvinili
Zdielať na
Krimi

Vyšetrovanie v kauze mučenia policajta pokročilo, troch mužov obvinili

Zdroj: ISIFA

TRNAVA / Ešte v lete sa mal odohrať konflikt medzi policajtom a údajne agresívnou rodinou. Tá mala muža zákona vo Voderadoch (okr. Trnava) mučiť. Vyšetrovanie to zatiaľ potvrdzuje.

Incident sa stal v lete neskoro večer pred jedným z rodinných domov vo Voderadoch. Policajt Radovan sa mal dostať do slovného konfliktu s jedným z členov istej rodiny. Následne mal otec spolu so svojimi synmi policajta zatiahnuť do garáže a tam ho mučiť. "Vykĺbili mu prsty, hasili na ňom cigarety, nechtami mu rezali očné bielka, mal ich celé od krvi," opísal príbuzný policajta.

Rodina však tvrdia, že policajt sa k ním vlúpal. Preto ho vraj spútali a privolali políciu.

Vyšetrovateľ si tak musel preveriť obe verzie a vyšetrovanie trvalo niekoľko týždňov. V Trnave, kde na rodinu policajt podal trestné oznámenie, už pokročili. "Traja muži z Voderád boli obvinení zo zločinu obmedzovania osobnej slobody a prečinu ublíženia na zdraví," potvrdila trnavská krajská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

Až osem rokov

Policajt zaradený do Útvaru pre ochranu ústavných činiteľov sa teda podľa polície skutočne stal obeťou rodiny, o ktorej v obci hovoria ako o problémovej a agresívnej. Členovia rodiny sa však k celej kauze nevyjadrujú.

Týmto prípadom sa už od začiatku zaoberá aj Inšpekcia ministerstva vnútra a aj tm údajne prípad smeruje ku koncu. "Prípad sme odovzdali prokurátorovi, ktorý vec vyhodnotí. Následne rozhodneme o ďalšom postupe. Keď to bude možné, budeme verejnosť informovať," vyhlásila hovorkyňa ministerstva vnútra Andrea Dobiášová.

Pokiaľ sa prokurátori v Trnave a Bratislave zhodnú s výsledkami vyšetrovania, môže prípad smerovať na súd. Z toho potom môžu traja obvinení odísť až s osemročným trestom.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy