Polojasno
15°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Úmrtie v Piešťanoch vyšetruje polícia, kúpele robia opatrenia
Zdielať na
Krimi

Úmrtie v Piešťanoch vyšetruje polícia, kúpele robia opatrenia

PIEŠŤANY / Smrť muža v piešťanských kúpeloch vyšetruje trnavská polícia. Nemecký turista zomrel priamo v bahennom bazéne. Personál si to vôbec nevšimol.

Sedemdesiatsedemročného Nemca v bahne, v liečebnom dome Irma, našiel ďalší klient zo Švédska. Kúpelný personál ho tam poslal bez ohľadu na to, že jeden klient ešte neodišiel. Podľa našich informácií stúpil priamo na mŕtve telo. Až potom zalarmoval personál.

Ervín zo Švédska mal z toho ostať v úplnom šoku. Ide tiež o dôchodcu vo veku 65 rokov.

Polícia už už v tomto prípade tvrdo koná. "Poverený policajt začal vo veci trestné stíhanie pre prečin usmrtenia," informovala trnavská krajská policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

Ľahostajný prístup?

Otázne je aj to, či pre Nemca Hansa Dietera bol štyridsať stupňový bahenný kúpeľ vhodný. Išlo totiž o srdciara. Problémy zo srdcom mal naposledy pred dvoma rokmi. A na to pri tak vysokej teplote aj doplatil.

"Na základe výsledkov pitvy, zomrel muž na akútne zlyhanie srdca," potvrdila Linkešová.

Všetko nasvedčuje tomu, že starý pán bol v bahennom bazéne sám. Personál v liečebnom dome Irma na jeho smrť okamžite neprišiel. Ako sa to mohlo stať už riešia aj kúpele.

Zrejme sa niekde stala chyba. Podľa jedného z miestnych ľudí, v areáli kúpeľov, mal pochybiť lekár.

"Poverený policajt bude v tomto prípade tiež skúmať, či bol dodržaný postup personálu pri procedúre,"
doplnil Linkešová.

Bazén uzatvorili

Inšpektorát práce ale od toho dáva ruky preč. "Tento prípad Inšpektorát práce preverovať a riešiť  nebude, nakoľko sa nejednalo o pracovný úraz," vysvetlila hovorkyňa trnavského inšpektorátu Sylvia Ďuríková.

Kúpele už však robia prvé opatrenia. V pláne je vypustenie vody a bahna z bazéna. "Oddelenie bahenného kúpeľa je mimo prevádzky," potvrdila marketingová manažérka kúpeľov Tatiana Šuláková.

Či v tejto veci nakoniec padne aj obvinie, zatiaľ nie je isté. Pozostalú rodinu ale čaká množstvo úradných vybavovačiek. Keďže ide o cudzieho občana, telo bude treba do jeho krajiny previesť. V tom im bude zrejme nápomocná aj nemecká ambasáda.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy