Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pri Krupine sa prevrátil kamión naložený drevom
Zdielať na

Pri Krupine sa prevrátil kamión naložený drevom

KRUPINA / Medzi obcami Bzovík a Senorad (okres Krupina) nezvládol vodič riadenie kamióna a skončil v priekope. Kamión bol plne naložený, tridsaťpäťročný kamionista je v opatere lekárov v banskobystrickej nemocnici.

Podľa doterajšieho vyšetrovania vodič nezvládol pravotočivú zákrutu. Všetko nasvedčuje tomu, že šiel prirýchlo, na ceste ostali stopy pneumatík, ťažký tridsaťtonový náklad dreva ho tlačil, no ubrzdiť kolos už nedokázal.

"Príčinou dopravnej nehody bolo, že vodič neprispôsobil rýchlosť jazdy stavu a povahe vozovky," informuje hovorkyňa policajného zboru Mária Faltániová.

Vystrihávali ho z kabíny

S návesom sa prevrátil nabok, drevo sa našťastie vysypalo do priekopy. Kamión však na okraji cesty prerazil aj značky označujúce ostrú zákrutu, stĺpiky z nej sa mu cez rozbité okno dostali až do kabíny a ťažko ho zranili na hlave.

"Za pomoci pracovníkov zdravotnej záchrannej služby mu bola poskytnutá prvá predlekárska pomoc," tvrdí hovorca krajského riaditeľstva Erik Piater.

Hasiči ho museli z kabíny vystrihnúť a vrtuľník ho s ťažkými zraneniami previezol do banskobystrickej nemocnice. Je tak už v opatere traumatológov. "Utrpel vážne poranenia chrbtice a hrudníka, jeho stav je stabilizovaný," odoáva hovorkyňa nemocnice Petra Maťašeje.

Bolo veľkým šťastím, že v tom okamihu nešlo žiadne auto v protismere. Drevo z návesu museli preložiť do ďalšieho kamióna.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy