Oblačno
23°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Matku štvormesačného nadrogovaného chlapca pustili na slobodu
Zdielať na

Matku štvormesačného nadrogovaného chlapca pustili na slobodu

PRIEVIDZA / Matku štvormesačného chlapčeka z Prievidze, ktorý leží v kritickom stave v banskobystrickej nemocnici v sobotu podvečer policajti prepustili na slobodu. Chlapčeka našli v byte predávkovaného pervitínom. Údajne mu ho dávali rodiča, aby bol ticho. Momentálne je napojený na prístroje, ktoré by však mali v najbližších hodinách odpojiť.

Jeho otec zostáva v policajnej cele a v pondelok by mal o jeho vzatí do väzby rozhodovať sudca. Podľa našich informácií vzal celú Silviin partner na seba.

Malý chlapec je na prístrojoch v nemocnici v Banskej Bystrici od piatku, kedy ho tam priviezli z Prievidze. Chlapcovi zlyhal mozog a jednou z príčin môžu byť aj drogy. 

Na ústach biely prášok

Chlapec žil so svojimi rodičmi v jednom z bojnických panelákov. Práve odtiaľ ho záchranári odviezli v kritickom stave. "Boli tam drogy na dennom poriadku. Oni sa hádali, bili. Chodili tam podivné individuá. Báli sme sa púšťať deti von," hovorí suseda.

Záchanárov zavolal muž, ktorý tvrdil, že jeho štvormesačný syn odpadol. Privolaní lekári našli dieťa vo vážnom stave. Malo poranenú hlavu, na ústach a tele našli biely prášok.

"Bolo sem privezené malé dieťa, štvormesačné s príznakmi predávkovania sa. Po základnom ošetrení bolo prevezené na špecializované pracovisko," uviedol námestník bojnickej nemocnice Jozef Kubík.

VIAC ČÍTAJTE TU: Štvormesačnému batoľatu zlyhal mozog, hovorí sa o drogách

Známi aj medzi narkomanmi

O oboch rodičoch sa v Prievidzi hovorí, že sú starou známou firmou. Rodičov chlapca poznajú veľmi dobre nielen policajti, ale aj prievidzskí narkomani. "Prezývali ho krokodíl a bol najlepším varičom pervitínu v širokom okolí. Čo viem, tak varil nonstop," hovorí kamarát zadržaného.

"Chodili tam podivní ľudia. My ako matky sme sa báli púšťať deti von," uviedla suseda.

Zadržaná kvôli pervitínu

S drogami mal problémy nielen chlapčekov otec, ale aj mama. Pri razii spred dvoch rokov bola zadržaná aj Silvia, mama štvormesačného chlapca.

Policajti vtedy u nej našli pervitín. Podľa našich informácií vyviazla s podmienkou. Drogy však predávala a užívala ďalej. "On so Silviou boli nonstop sfetovaní," hovorí kamarát zadržaného.

VIAC ČÍTAJTE TU: Rodičia nadrogovaného chlapčeka sú v Prievidzi známou firmou

Súvisiace články

Najčítanejšie správy