Polojasno
22°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Mladíci skončili v priekope, vodič je vážne zranený
Zdielať na

Mladíci skončili v priekope, vodič je vážne zranený

KEŽMAROK / Dvaja mladíci zo Zamaguria skončili s autom v rokline uprostred hustého lesa. Spolujazdec mal oslavovať svoje devätnáste narodeniny. Namiesto oslavy však hľadal pomoc pre svojho ťažko zraneného kamaráta.

Spolujazdec oslavoval narodeniny, tak sa mladíci vybrali k vodičovej priateľke. Narazili však do stromu a napokon ich auto skončilo v rokline.

Havarovali na mieste, kde ich počas noci v hustom lese nemohol zbadať žiaden vodič.

Spolujazdec Dávid sa dobitý a s otrasom mozgu vyškriabal na cestu, a tam sa snažil zastaviť auto, aby pomohol svojmu kamarátovi.

"Vodič ležal vedľa auta a bol v bezvedomí. Spolujazdec bol pri vedomý, ale dezorientovaný," informovala hovorkyňa záchranárskej skupiny Falck Alena Lacyková Krčová.

Pracovitý a obľúbený

Kamaráti pochádzajú zo zamagurskej dedinky Lechnica. Vodič  Matej je tu povestný svojou pracovitosťou a veľmi obľúbený, už o týždeň ho čakal posledný ročník strednej školy. Miestni ho nikdy nevideli jazdiť rýchlo.

Dávid, ktorý sedel vedľa neho, si užíval posledné prázdniny. Po nich si chcel zrejme hľadať zamestnanie. Obaja chlapci ležia v nemocnici, jeden na chirurgii, druhý na jednotke intenzívnej starostlivosti. Vodiča museli ešte v noci operovať, údajne mal niekoľko vážnejších vnútorných zranení. Po operácii bol v stabilizovanom stave.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy