Jasno
17°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Mŕtveho muža musel identifikovať sused
Zdielať na

Mŕtveho muža musel identifikovať sused

KAMENICA NAD CIROCHOU / Po tragédii, ktorá sa odohrala na ceste medzi obcami Hažín a Kamenica nad Cirochou zostal ležať na zemi chodec bez dokladov. Telo stotožnil až obyvateľ susednej obce.

Vodič išiel v aute spolu so svojou mamou. Vraví, že muža zbadal na ceste v poslednej sekunde, keď už bolo neskoro. "Neviem, či z krčmy, či z kade išiel taký otrhaný... Bol z neho cítiť alkohol," spomína vodičova matka.

Každý piaty

"Takmer každý piaty chodec, ktorý je vinníkom dopravnej nehody, je pod vplyvom alkoholu," povedal hovorca policajného zboru Daniel Džobanik. Nehoda sa stala krátko po desiatej hodine večer. Pán Eduard sa s mamou vracal domov z práce. Podľa ich slov sa chodec na ceste objavil ako blesk z neba. Vraj išiel po strede cesty rovno k idúcemu autu. Šliapnutie na brzdu už ale nestačilo.

Identifikovaný obyvateľom

"Chodec išiel po neosvetlenej ceste bez reflexných prvkov," pokračuje Džobanik. "Išlo o zrážku chodca s osobným motorovým vozidlom, s polytraumou, bližšie súdna pitva," tvrdí obhliadajúci lekár Miroslav Bilanin.

Päťdesiatjedenročný Kamil však pri sebe nemal žiaden doklady. Niekoľko desiatok minút policajti pátrali, o koho vlastne ide. Telo nebohého napokon identifikoval miestny obyvateľ.

Polícia v tomto prípade začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Prevažne v letnom období chodcov a cyklistov na cestách pribúda. Občas však zabúdajú, že na vozovke majú aj oni svoje povinnosti.

"Chodci sú povinní používať predovšetkým chodník. Na vozovke sa nesmú bezdôvodne  zdržiavať ani zastavovať," tvrdí Džobaník.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy