Jasno
23°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Ministerstvo pripúšťa, že podobná situácia sa môže zopakovať
Zdielať na

Ministerstvo pripúšťa, že podobná situácia sa môže zopakovať

NOVÁ SEDLICA / Prípad zastreleného ukrajinského prevádzača pri východnej hranici stále nie je uzavretý. K prestrelke medzi políciou a Ukrajincom, ktorý našu hranicu prekročil spolu so skupinkou nelegálnych migrantov z Vietnamu, došlo v sobotu nad ránom. Inšpekcia ministerstva vnútra začala prešetrovať aj samotný zákrok hraničných policajtov. Ukrajinec Ivan Ivanovič bol podľa polície mimoriadne nebezpečný. No agresívnych prevádzačov stále pribúda.

Ukrajinského prevádzača polícia sledovala už od piatku večera. Nad ránom medzi nimi došlo k prestrelke, ktorú Ukrajinec neprežil. Zaznelo niekoľko výstrelov a za nimi nasledovala paľba zo samopalu.

Vystrelil aj minule

Aj keď štyridsaťšesťročnému Ukrajincovi Ivanovi na mieste poskytli prvú pomoc, zraneniam podľahol. "Samotný zákrok policajtov prešetruje Inšpekcia MV, vyšetrovanie stále pokračuje. Tam sa musí robiť expertíza použitých zbraní, nájdených nábojníc a podobne, bude to trvať niekoľko týždňov," informuje Ivan Netík z tlačového odboru kancelárie ministerstva vnútra.

Nočnú streľbu počuli aj obyvatelia okolitých dedín. Ukrajinský prevádzač vystrelil na policajtov aj minulý rok. "Samotný skutok prevádzačstva rieši Národná jednotka boja proti nelegálnej migrácii. Výsledky pitva zatiaľ nie sú známe, predpokladáme, že budú známe v najbližších dňoch," dodáva Netík.

Deväťsto policajtov

Ministerstvo vnútra pripúšťa, že podobná situácia by sa mohla zopakovať. Polícia totiž zaznamenala aj ďalšie ozbrojené skupinky. Sto kilometrov dlhý hraničný úsek stráži dokopy 900 policajtov. Do rizikových oblastí sú momentálne nasadzovaní tí najlepšie vycvičení. Piatich migrantov z Vietnamu, ktorých Ukrajinec  nelegálne previedol na Slovensko, vrátia na Ukrajinu alebo u nás môžu požiadať o azyl.

Trestné stíhanie bude v tomto prípade pravdepodobne zastavené, keďže podozrivá osoba je mŕtva.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy