Oblačno
24°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Na Dunaji sa odtrhol pontón s tromi loďami, zranila sa žena (88)
Zdielať na
Krimi

Na Dunaji sa odtrhol pontón s tromi loďami, zranila sa žena (88)

BRATISLAVA / V piatok podvečer sa na Dunaji odtrhol pontón, na ktorom boli ukotvené tri výletné lode. Hrozilo, že do seba narazia, a tak museli všetci rýchlo konať. Pri náraze sa zranila 88 ročná turistka.

Výletné lode plné turistov kotvili v prístave pod Mostom SNP. Krátko pred siedmou hodinou večer sa odtrhol ukotvovací kolík, na ktorom bol pripevnený pontón o lode. Pontón sa začal nebezpečne hýbať a hrozilo, že do seba lode narazia. Hasiči preto museli rýchlo konať.

Spadla žena

"Pontón sa začal pohybovať smerom nadol, lode sa začali krížiť a hrozilo, že spätne narazia do lodí zaparkovaných za týmto pontónom," informuje veliteľ zásahu Ján Matúšek.

Pri ukotvovaní pomáhali nielen hasiči, ale aj kapitáni lodí. Cestujúci museli vyjsť na breh. Práve v momente, keď jedna turistka z Nemecka prechádzala po mostíku, lode do seba narazili a žena spadla.

Šitie a bandáž

Staršia pani spadla tak nešťastne, že si poranila nohu. S tržnou ranou ju záchranári previezli do jednej z bratislavských nemocníc. "Osemdesiatosemročnú Nemku priviezli záchranári s poranením predkolenia, ktoré si vyžadovalo šitie a bandáž. Išlo len o ambulantné ošetrenie," tvrdí hovorkyňa nemocnice Petra Stano Maťašovská.

Práce na opätovnom ukotvovaní trvali asi 2 hodiny. Všetci turisti zatiaľ čakali na brehu Dunaja a celú situácia sledovali. Vďaka rýchlemu a pohotovému zásahu všetkých záchranných zložiek, sa nikomu ďalšiemu nič nestalo.

Cestujúci sa mohli vrátiť späť až potom, čo sa plavidlá podarilo presunúť, teda až po pol deviatej hodine večer. Výletné lode tu kotvili od utorka pretože plavba po Dunaji je pozastavená a to z dôvodu poruchy jedného z ložísk na horných vrátach pravej plavebnej komory v Gabčíkove.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy