Skoro jasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Požiar vyhnal obyvateľov z bytovky, prišli o všetko
Zdielať na

Požiar vyhnal obyvateľov z bytovky, prišli o všetko

GELNICA / Bytovka v Žakarovciach (okr. Gelnica) sa zmenila na obrovské žeravé peklo. Sálavé teplo z nej bolo cítiť desiatky metrov od plameňov. Nočným požiarom sa tak skončila história 150 ročnej budovy v Žakarovskej Kolónii. Ničivým plameňom odolávať nedokázala, poriadne sa s nimi natrápili aj skúsení hasiči.

Gelnickí hasiči už z diaľky videli, že ide o vážny a náročný požiar, zavolali si preto posily. Horela stará budova postavená z tehál a dreva. "Štádium horenia bolo rozsiahle," opísal veliteľ zásahu Miroslav Kopač.

Prvé poschodie bolo celé v plameňoch, ale hasičom sa podarilo prehľadať aspoň prízemie. V horiacej bytovke nik neostal. Jej obyvatelia vybehli s deťmi na rukách. niektorí si nič ostatné vziať nestihli.

"Zobral som televízor, oblečenie a jedlo," hovorí jeden z obyvateľov bytovky. "Máme len to, čo máme olečené," hovorí smutne obyvateľka zhoreného domu.

Druhý krát

Jedna z obyvateliek si po hodine hasenia spomenula, že v izbe nechala dve propán-butánové fľaše. Je zázrak, že nevybuchli, kým sa o nich hasiči dozvedeli.

"Nasadili sme na ne dva útočné prúdy s cieľom lokalizovať miestnosť a nájsť fľaše, následné ochladzovanie a vynesenie," informoval Kopač.

Jedenásť hasičov a štyri cisterny hasili starú bytovku osem hodín. Príčina vzniku požiaru stále nie je známa.

Nejde však o prvý požiar v tejto časti Žakaroviec. Tá istá budova horela už pred pár rokmi.

Najčítanejšie správy