Zatiahnuté
13°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Sex s maloletou bude mať dohru, mladíkovi hrozí väzenie
Zdielať na

Sex s maloletou bude mať dohru, mladíkovi hrozí väzenie

HUMENNÉ / Štrnásťročná Andrea svojho priateľa, s ktorým sa intímne zblížila, klamala o veku. Potrestaná však nebude. Jej priateľa už polícia obvinila z prečinu sexuálneho zneužívania.

O maloletú Andreu rodičia nejavili záujem. Skončila v starostlivosti babky. Tá si s ňou už nevie rady a najradšej by ju poslala do ústavu.

Andrea podľa nej nielenže nechodila do školy, ale ani nespávala doma. Babka síce vedela, že sa stretáva s o tri roky starších chlapcom, netušila však, že z toho budú problémy.

"Nenachádzam slová. Nech ju zoberú, nech spravia, čo majú spraviť a mne nech dajú pokoj," hovorí stará mama problémového dievčaťa.

V tomto prípade už koná aj polícia. "Polícia vzniesla obvinenie pre trestný čin sexuálneho zneužívania," potvrdila krajská policajná hovorkyňa v Prešove Jana Migaľová.

Zakázaný sex

Otec sedemnásťročného Richarda o tom nechce ani počuť. Svojho syna bráni a nechce, aby mal problémy pre klamstvo niekoho iného. "Nesúhlasím s tým, dám to do poriadku," hovorí otec obvineného mladíka.

Podľa sexuologičky však zákon nepustí. Hoci štrnásťročné dievča s intímnym vzťahom súhlasilo, je povinnosťou dospelého to odmietnuť. "Kým niekoho milujete, nie je to trestné. Trestné to začne byť vtedy, keď sa ho začnete dotýkať, prípadne s ním začnete mať iné aktivity," hovorí sexuologička Danica Kaisová.

"Pod pätnásť rokov, ak aj dieťa dá súhlas k erotickému vzťahu, tento súhlas nesmie byť akceptovaný dospelým človekom," doplnila.

Najčítanejšie správy