Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Kaliňák preveruje podozrivé občianstvo dílera drog
Zdielať na

Kaliňák preveruje podozrivé občianstvo dílera drog

Zdroj: SITA

BRATISLAVA / Slovenské doklady Dragoslava Kosmajaca, ktorého srbský premiér označil za najväčšieho drogového dílera v krajine, sú už neplatné. Postaralo sa o to slovenské ministerstvo vnútra.

"Akonáhle by chcel Dragoslav Kosmajac na slovenské doklady prekročiť opätovne hranice, objaví sa v systéme informácia, že tento človek bude zadržaný," informoval minister vnútra Robert Kaliňák.

Ministerstvo vnútra preverilo okolnosti udelenia občianstva Srbovi. "Naši kolegovia preverili celý spis. Zistili sme, že vykazuje znaky určitých nedostatkov, až manipulácie," vysvetlil Kaliňák a dodal, že všetky informácie, ktoré teraz polícia má, poukazujú na to, že občianstvo udelené nebolo. 

Pri kontrole ministerstvo vnútra objavilo ešte jeden podozrivý prípad blízky Kosmajacovmu, v ktorom urobilo rovnaké opatrenia. "Spojíme sa so srbskou stranou, aby sme tieto veci bližšie preverili a poskytli im adekvátne informácie," dodal Kaliňák.

Liberálne vydávanie dokladov

V rezorte plánujú celkový audit vydávania dokladov, ktoré sa odohralo na základe liberálnejšej legislatívy minulých rokov. Nájsť vinníkov v tomto prípade však bude ťažké, keďže prípad je veľmi starý.

Šesťdesiatjedenročný Dragoslav Kosmajac v noci z piatka na sobotu odcestoval zo Srbska do zahraničia, pričom využil svoj slovenský cestovný doklad.

Najčítanejšie správy