Zatiahnuté
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Trinásťročné dievča vypadlo z okna priamo na betón
Zdielať na

Trinásťročné dievča vypadlo z okna priamo na betón

TORNAĽA / V nedeľu večer vypadlo z okna bytu na štvrtom poschodí na sídlisku v Tornali mladé dievča. S vážnymi zraneniami ju transportovali vrtuľníkom do Banskej Bystrice.

Nešťastie sa stalo v nedeľu približne o trištvrte na deväť večer. Z bytu na štvrtom poschodí za zatiaľ nejasných okolností vypadla trinásťročná Vivien rovno na betónovú striešku.  

"Počul som, že niečo spadlo. Pozrel som sa von a už som tam videl dievčatko ako leží," opísal hrozný pohľad sused.

"Jedna suseda jej dala prvú pomoc, potom prišli záchranári," povedal kamarát dievčiny.

Vivien komunikovala, sťažovala sa hlavne na bolesť nohy a volala svoju mamu. Záchranári ju stabilizovali priamo na mieste, kde dopadla, pomáhali im aj hasiči z Tornale.

"Príslušníci Hasičského a záchranného zboru sa pomocou vysúvného rebríka dostali na striešku, kde pomáhali osobu stabilizovať. V súčinnosti s lekárom postihnutú osobu naložili do vákuovej dlahy a následne pripravili na transport," povedal veliteľ zásahu.

Dievča mohlo pri páde utrpieť vážne vnútorné poranenia. Záchranári ju previezli do Rimavskej Soboty, kde priletel vrtuľník leteckej záchrannej služby.

Pád prežila

"Počas ošetrenia záchranármi bola pacientka, napriek vážnym zraneniam, pri vedomí. Pri páde si poranila chrbticu a panvu a utrpela aj zlomeninu stehennej kosti," informovala hovorkyňa záchrannej služby Alena Lacyková Krčová.

Školáčku transportovali  do detskej fakultnej nemocnici v Banskej Bystrici. Je v stabilizovanom stave a mimo ohrozenia života. Pravdepodobne ju budú operovať. Polícia začala trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví. Za akých okolností došlo k pádu, stále vyšetrujú. Podľa susedov to však bola nešťastná náhoda.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy