Jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Podozrivý z dvojnásobnej vraždy v Lučenci sa chcel zabiť
Zdielať na

Podozrivý z dvojnásobnej vraždy v Lučenci sa chcel zabiť

LUČENEC / Neznámy páchateľ pred pár dňami brutálne zavraždil 65 ročného muža a štyridsaťročnú ženu. Obidvoch niekoľkokrát bodol nožom. Na prípade intenzívne pracujú lučeneckí kriminalisti. Len pár hodín po tom, ako našli mŕtve telá, údajne zadržali podozrivú osobu.

Niekoľko policajtov zasahovalo v stredu v noci v jednom z bytov v lučeneckom paneláku. Údajne zadržali muža, ktorý má mať niečo spoločné s dvojnásobnou vraždou.

Malo by ísť o tridsaťosemročného Samuela, ktorý býva v byte so svojou exmanželkou, deťmi a bývalým svokrom. Ten potvrdil, že u nich bola v noci polícia. Zdržiaval sa však v izbe a o podrobnostiach nič nevie.

"Zaklopali, oznámili, že sú polícia. Ľahol som si a prebral som sa až na to," povedal príbuzný podozrivého muža. "Neviem, o čo sa jedná. Nikto nepovie, že čo je vo veci," povedal.

Chcel sa zabiť

Zásah mal dramatický priebeh. Podozrivý muž sa mal pokúsiť o samovraždu. Nožom si bodol do hrudníka a hovoril, že chce zomrieť.

"Naši záchranári z Lučenca pred polnocou ošetrili muža, ktorý mal zabodnutý nôž v hrudi. Tento muž napriek ťažkému zraneniu čiastočne komunikoval, bol pri vedomí," informoval hovorkyňa záchrannej skupiny Alena Lacyková Krčová.

Muž je hospitalizovaný na oddelení anesteziológie a intenzívnej medicíny, kde ho stále strážia policajti. Je mimo ohrozenia života.

"Pacient bol prijatý s bodným poranením do hrudníka. V noci bol operovaný. Je v umelom spánku, ale jeho stav je zatiaľ stabilizovaný," povedal primár traumatológie z nemocnice v Lučenci Štefan Péter.

Nôž a auto

Aký má Samuel podiel na vražde 65 ročného Milana a štyridsaťročnej Kataríny, polícia zatiaľ neprezradila. Ich mŕtve telá našli v utorok večer v rodinnom dome v časti Malá Ves príbuzní nebohého muža.

Na mieste činu mal zostať aj vražedný nôž, spred dvora zmizla biela felícia. Aj ukradnuté auto sa už policajtom údajne podarilo nájsť.

"Akékoľvek bližšie informácie k prípadu v súčasnosti nebudeme, vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie, poskytovať," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Petra Vašková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy