Oblačno
15°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Otec uniesol Issama (4) do Nemecka
Zdielať na

Otec uniesol Issama (4) do Nemecka

BRATISLAVA, BRÉMY / V piatok televízia JOJ informovala o únose 4-ročného Issama, ktorého z bytu na Mierovej ulici v Bratislave vzal jeho otec. Ich ďalšie stopy viedli do Brém. Slováci, žijúci v Nemecku videli malého chlapca s mužom v nákupnom centre. Ihneď preto kontaktovali slovenskú políciu, ktorá po dieťati aj otcovi pátra. Reakcia policajta ich prekvapila.

Chlapca videli v Nemecku

Slováci žijúci v Nemecku videli reportáž TV JOJ o únose 4-ročného Issama a prosbu o pomoc pri jeho pátraní. Zatelefonovali tak na na políciu v Bratislave. Službukonajúcemu policajtovi povedali, že v nemeckom meste Brémy videli podobného chlapca s mužom.

"Policajt povedal, že o tejto veci nič nevie, že máme kontaktovať nemeckú políciu," tvrdí Mária. "V tomto prípade službukonajúci policajt, ktorý na obvodnom oddelení jej telefonát prijal, informáciu, ktorú mu táto pani poskytla okamžite postúpil na príslušné okresné riaditeľstvo PZ, ktoré po maloletom vyhlasovalo pátranie," informuje hovorkyňa policajného zboru Tatiana Kurucová.

Nešlo o prvý únos

Muža s chlapcom videli v sobotu napoludnie v nákupnej pasáži. Zaujalo ich aj to, že s dieťaťom nekomunikoval po nemecky. Hamid vzal Išama krátko popoludní priamo z bytu, kam sa vyšplhal po odkvapovej rúre. S chlapcom bola doma len jeho stará mama. VIAC TU.

Abdel pravdepodobne hneď s Išamom ušiel do zahraničia, tak ako v septembri minulého roka. Dieťa vzal z toho istého bytu cez okno v kuchyni. Vtedy s ním plánoval utiecť do Kamerunu, odkiaľ muž pochádza. Do Afriky chcel prejsť cez Gibraltár, kde dieťa zachytili španielske úrady a vrátili ho matke na Slovensko.

Je teda možné, že tentokrát zvolil inú cestu a chlapca s otcom mohli vidieť práve v Brémach, ktoré sú od Bratislavy, odkiaľ dieťa uniesol, vzdialené okolo tisíc kilometrov a autom by tam stihol dôjsť za necelých 9 hodín.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy