Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Kuriózna nehoda! Medveď vrazil do auta
Zdielať na

Kuriózna nehoda! Medveď vrazil do auta

ZVOLEN / Kuriózna nehoda sa stala v sobotu krátko po polnoci na R1 pri Zvolene. Do auta, v ktorej sedela mladá rodinka, narazil medveď. Šokovaný vodič nechcel veriť vlastným očiam, keď vybehol na cestu skontrolovať, čo im to vlastne vbehlo pod kolesá.

Medveď na diaľnici

Rodina s malým dieťaťom cestovala za prácou do Nemecka. Krátko po polnoci však havarovali neďaleko Zvolena. Na štvorprúdovej diaľnici R1 narazilo auto, v ktorom sedelo aj niekoľkomesačné bábätko, do takmer stokilového medveďa.

"Medveď behal po diaľnici. Mal asi len rok," upresňuje poľovný hospodár Rastislav Marko. "V aute sedeli dvaja dospelí a jedno dieťa. Nikomu sa však našťastie nič nestalo," dodáva zvolenský hasič Ladislav Kurčík. 

Bábätko zachránila autosedačka

V tme sa nedalo nič vidieť. Vraj im čierna guľa zrazu vbehla pod kolesá. Vodič netušil, čo do nich narazilo. Až keď vyšiel skontrolovať to, zistil, že to bol medveď.

Bábätko na zadných sedadlách zachránila autosedačka. Mladí manželia z nehody vyviazli bez jediného škrabanca. "Z ničoho nič sa priplietol. Asi sa pohyboval po ceste. Bolo to nepríjemné," opisuje zážitok vodič auta.

Medveď nebol sám

Medveď sa pravdepodobne túlal po diaľnici neďaleko od Zvolena. Na danom úseku chýba ochranné pletivo, preto sa dostal až na štvorprúdovku. Miestni poľovníci tvrdia, že zviera zrejme zliezlo z neďalekých kopcov. Podľa nich však nebol sám, veď v okolí je les.

"Podľa mňa bol s medvedicou a mladými akurát, oni asi prebehli, no on už nestihol," polemizuje poľovný hospodár.

Pokojnejšia premávka

Po polnoci nebýva premávka na diaľnici taká rušná ako cez deň. Zrejme preto sa dostal medveď tak blízko. Zviera zrážku neprežilo. Na starosť si ho vzali miestni poľovníci.

Auto mladej rodiny je momentálne nepojazdné, ale v plánovanej ceste pokračovali. Zviezli ich kamaráti. "V prípade, že na tomto úseku dôjde k nehode, ide o srny, líšky, no medveď sa tu objavil asi prvýkrát," konštatuje zvolenský hasič.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy