Jasno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Prepad v potravinách! Lupič (27) odišiel bez peňazí a zranený
Zdielať na

Prepad v potravinách! Lupič (27) odišiel bez peňazí a zranený

ZVOLEN / Statočne sa zachoval 36-ročný Zvolenčan, ktorý bol svedkom ozbrojeného prepadu v potravinách. Nezľakol sa ani pištole, ktorú na neho namieril útočník s kuklou na hlave. Padlo niekoľko výstrelov, no lupiča sa mu podarilo spacifikovať.

Dráma na nákupoch

"Akurát som chcel odísť, keď spoza mňa vybehol chlap s kuklou na hlave. Namieril na predavačku s vetou, že toto je prepad a chce peniaze," opisuje účastník incidentu. 

Viktor (36) bol v čase incidentu priamo na mieste a stále má zimomriavky pri spomienke. V predajni potravín sa totiž ocitol zoči-voči útočníkovi so zbraňou v ruke. A tak sa pokojný nákup bežného človeka zmenil v okamihu zmenil na drámu.

"Predavačka sa skryla, potom sa otočil na mňa. Vyrazil som mu zbraň a spacifikoval som ho," dodáva Viktor.

V nesprávny čas na nesprávnom mieste

Viktor priznal, že keď hľadel priamo do hlavne zbrane, nebolo mu všetko jedno. Myslel však iba na to, že sa ocitol v nesprávnom čase na nesprávnom mieste. Na strach vraj ani čas, ani priestor nebol.

Padlo niekoľko výstrelov. Viktora jeden z nich zasiahol do hrudníka. Vtedy netušil, aké veľké šťastie v skutočnosti mal. Totiž zbraň bola len plynová. "Trikrát vystrelil. Zasiahol ma, ale chvalabohu to bola len plynová pištoľ," dodáva.

"36-ročný muž utrpel popáleninu v oblasti hrudníka," potvrdila aj hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Petra Vašková.

Obaja v nemocnici

Do nemocnice museli previezť oboch mužov, ako útočníka, tak účastníka. Lekári ošetrili Viktorove poranenia po zásahu plynovou zbraňou. Pomáhali však aj 27-ročnému útočníkovi. Ten pravdepodobne nečakal, že by niektorý zo zákazníkov mal odvahu sa mu postaviť na odpor.

Obvinený 27-ročný muž skončil v policajnej cele. Lúpežou v potravinách si chcel zrejme zlepšiť svoju finančnú situáciu. Potreboval totiž peniaze na úver. Aj keď lúpež vďaka duchaprítomnosti a prítomnosti Viktora nevyšla podľa predstáv útočníka, keďže si z potravín neodniesol žiadne peniaze, na slobodu sa tak rýchlo nedostane.

"Proti 27-ročnému mužovi bolo vznesené obvinenie zo zločinu lúpeže spáchaného závažnejším spôsobom konania, za čo hrozí v tomto prípade trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov," dopĺňa hovorkyňa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy