Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Polícia čistila svoje rady. Zadržala šéfa letiskovej policajnej ochrany
Zdielať na

Polícia čistila svoje rady. Zadržala šéfa letiskovej policajnej ochrany

BRATISLAVA / Policajti opäť čistili vo vlastných radoch. Podľa zistení televízie JOJ na bratislavskom letisku zadržali šéfa letiskového policajného oddelenia. Polícia informácie zatiaľ tají.

Polícia mlčí

Policajní kolegovia mali riaditeľa odboru hraničnej a cudzineckej polície Bratislavského letiska zadržať v piatok popoludní. Podľa informácií Televízie JOJ však táto akcia nesúvisí s jeho aktuálnym postavením.

Polícia ju potvrdila, no podrobnosti nateraz nezverejnila. "V súčasnej chvíli prebiehajú procesné úkony, preto zatiaľ nie je možné poskytnúť žiadne bližšie informácie," uviedla hovorkyňa policajného prezídia Andrea Dobiášová.

Mal sa podieľať na prevádzačstve

Podľa zdroja TV JOJ, ide o prípady z minulosti. Zadržaný riaditeľ sa mal podieľať na prevádzačstve a to legalizáciou pobytov cudzincov na Slovensku. Nie je pritom vylúčené, že za odplatu.

Podľa našich informácií prípad nevyšetruje policajná inšpekcia, ale priamo Úrad hraničnej a cudzineckej polície. Ešte aj v týchto chvíľach prebiehajú procesné úkony.

V tejto chvíli ešte nie je jasné, či policajta budú ďalej vyšetrovať na slobode, alebo mu navrhnú väzbu. Naše informácie JOJ hovoria o tom, že toto nie je jediným prípadom, ktorý polícia v súvislosti s prevádzačstvom vyšetruje,  ale ide o rozsiahlu akciu. Oficiálne informácie prisľúbili zverejniť v pondelok.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy