Skoro jasno
22°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Ignáca (†60) na zastávke napadol kvôli otvorenému oknu
Zdielať na

Ignáca (†60) na zastávke napadol kvôli otvorenému oknu

BRATISLAVA / Smrť pre otvorené okno v električke. Infarktu 60-ročného Ignáca na autobusovej zastávke v bratislavskej Dúbravke predchádzal banálny konflikt v MHD. Neuveriteľný prípad pouličnej hrubosti otvorila ako jediná televízia JOJ.

Incident s oknom

Ignác pracoval v kľúčovej službe v nákupnom centre na Vajnorskej. O 20:30 išiel z práce a nastúpil na električku č.4. Cesta do Dúbravky mu trvala asi 35 minút. V električke sa nebohý dostal do sporu s iným cestujúcim, ktorý napriek chladnému počasiu opakovane otváral okno.

Asi 5 minút po deviatej mal incident dohru na zastávke Damborského, kde Ignác prestupoval na autobus. Muž z električky mu mal od chrbta uštedriť dve rany do hlavy. Poškodený ešte v šoku asi 20 sekúnd nehybne stál, potom padol čelom na chodník.  

Dostal infarkt

"Z doteraz vykonaných vyšetrovacích úkonov nie je vylúčené , že muž mohol spadnúť na zem po fyzickom útoku dosiaľ neznámeho muža," informuje hovorkyňa policajného zboru Tatiana Kurucová.

Ignác zomrel po hodine oživovania v sanitke. Podľa predbežnej správy z pitvy mal dostať infarkt. Polícia prípad vyšetruje ako usmrtenie. Preukázať priamu nadväznosť smrti s útokom je ťažkou úlohou pre súdneho znalca. Polícii však môžu pomôcť zábery z kamery z blízkej herne, na ktorých vidieť vyvrcholenie incidentu na zastávke.

Navštevuje herňu

Na fotke je muž, s ktorým sa Ignác mal dostať do konfliktu. "V tejto súvislosti sa polícia obracia na verejnosť so žiadosťou o pomoc pri stotožnení muža na fotografiách v prílohe," dodáva Kurucová.

Ide o asi 50-ročného muža s igelitkami a taškou na notebook prehodenou cez rameno. Zrejme býva v 4. bratislavskom okrese, lebo je častým návštevníkom spomínanej herne.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy