Polojasno
22°
Bratislava
Potvrdené! Moderátor Tesařík (†53) s manželkou spáchali samovraždu
Zdielať na

Potvrdené! Moderátor Tesařík (†53) s manželkou spáchali samovraždu

BRATISLAVA / To, o čom sa niekoľko mesiacov iba špekulovalo, je teraz oficiálne potvrdené. Bývalý televízny moderátor Bronislav Tesařík a jeho manželka spáchali samovraždu. Telá manželov našli na Záhrebskej ulici ešte v novembri po tom, ako sa z ich bytu začal šíriť silný zápach.

Mŕtvoly na na lavici

Už od začiatku sa hovorilo o tom, že manželia mohli spáchať rituálnu samovraždu. V prázdnom byte sa totiž našli len spirituálne knihy a list na rozlúčku. Byt bol zamknutý z vnútra retiazkou. "Počula som o tom. Bola som sa tam aj pozrieť. Sedeli tam na lavici vedľa seba dve mŕtvoly," opísala nepríjemný zážitok suseda manželov.

"Boli zvláštni. Viete ako to chodí, keď je niekto slávny. Práve to bolo zvláštne, že sa od nás úplne dištancovali," povedala suseda. Aj keď už od začiatku všetko nasvedčovalo tomu, že sa manželia rozhodli ukončiť svoje životy dobrovoľne, polícia prípad uzavrela až teraz po niekoľkých mesiacoch. Museli totiž čakať na výsledky znaleckého skúmania.

"Vyšetrovanie vo veci trestného činu usmrtenia zo dňa 18.11.2013 bolo zastavené, nakoľko na základe doposiaľ vykonaných procesných úkonov bolo preukázané, že osoby si privodili smrť sami," informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff. 

Manželia boli čudáci

Tesaříkovcovi mali pred smrťou užiť Phenobarbital. Teda liek s hypnotickými a sedatívnymi účinkami.  Dnes je už ale menej využívaný a je len na lekársky predpis. Čo manželov viedlo k samovražde, to už sa asi nedozvieme. Hovorilo sa o tom, že manželka Bronislava Tesaříka mala mať problémy s alkoholom. Sám exmoderátor pôsobil na svojich kolegov psychicky nevyrovnane. 

Zdá sa, že smutný príbeh tak definitívne končí. Susedia sa sťažovali, že byt po zosnulých manželoch stále nie je dostatočne vydezinfikovaný a zostala tam váľanda, na ktorej našli zosnulých manželov. Nakoniec sa ale podarilo byt kompletne vyčistiť a vypratať. Byt ale stále nemá nového majiteľa. Pre to, čo sa v ňom odohralo, ostane pravdepodobne ešte nejakú dobu prázdny.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy