Zatiahnuté
20°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Banku v Bratislave vykradli už druhýkrát v priebehu troch týždňov!
Zdielať na

Banku v Bratislave vykradli už druhýkrát v priebehu troch týždňov!

BRATISLAVA / V Bratislave od začiatku tohto roka prepadli už niekoľko bánk. Maskovaní lupiči odídu vždy bohatší o niekoľko tisíc eúr. Medzi stále nechytenými páchateľmi sú aj takí, ktorí ukradli aj väčšie sumy - niekoľko desiatok tisíc eúr.

Lupiči zarobili

Vykrádanie bánk je v poslednej dobe v Bratislave obľúbenou aktivitou. Posledný prepad banky v hlavnom meste sa odohral minulý štvrtok na frekventovanej Kazanskej ulici. Do banky vtrhli dvaja maskovaní a ozbrojení muži.

Jeden z páchateľov žiadal od zamestnanca vydanie hotovosti, druhý zatiaľ držal inému zbraň pri hlave. Z banky si páchatelia odniesli viac ako 6-tisíc eur.

Obľúbená banka u zlodejov

Tú istú pobočku ale prepadli už pred tromi týždňami. Aj vtedy lúpili dvaja páchatelia vo veku zhruba 25 rokov. Nie je teda vylúčené, že túto pobočku má na starosti ten jeden tím páchateľov. Polícia po nich pátra.

"Od začiatku roka k dnešnému dňu evidujeme celkom päť prepadnutí v bankách, z toho je jedna objasnená," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Bratislava Tatiana Kurucová. "Najvyšší počet lúpeží v bankách sme zaznamenali v mesiacoch apríl a máj. Lúpi sa väčšinou v poobedňajších hodinách alebo na večer," doplnila hovorkyňa.

Veľké vrásky na čele robí policajtom stále dobre zohraná skupina zlodejov, ktorá prepadávala banky už od roku 2011. Úradovali už v Modre, Senci a dvakrát v Smoleniciach. Vždy idú cielene po peniazoch a z trezoru si odnesú desaťtisíce eur. Tejto skupine sú v pätách policajti z Národnej kriminálnej agentúry.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy