Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Sninčan (37) sa vyhrážal žene (29) smrťou, trpela nočnými morami
Zdielať na

Sninčan (37) sa vyhrážal žene (29) smrťou, trpela nočnými morami

HUMENNÉ / Stredoškolská učiteľka (29) zo Sniny znášala vyhrážky smrťou od svojho bývalého priateľa. Písal jej, že ju vlastnoručne zabije, aj keby to mala byť posledná vec, ktorú v živote urobí. Žena v strachu o život utekala na políciu a pre nočné mory musela vyhľadať aj odbornú pomoc.

Nočné mory 

"Vlastnými rukami ťa zabijem, aj keby to malo byť to posledné, čo v
živote urobím,"
vyhrážal sa jej expriateľ prostredníctvom e-mailu. Mladá žena v obavách o vlastný život trpela počas niekoľkých týždňov nočnými morami. Musela sa obrátiť na odborníkov i na políciu. Svoj problém ohlásila aj zamestnávateľovi.

Počas vzťahu ju neustále kontroloval, ale pravé peklo nastalo až po rozchode. "Prostredníctvom elektronickej komunikácie sa vyhrážal fyzickou likvidáciou, čím vzbudil u ženy obavu o jej život a zdravie," prezradila hovorkyňa prešovskej krajskej polície Jana Migaľová.

Okupoval sociálne siete

Nabúral sa jej dokonca do účtov na sociálnych sieťach, kde jej menil heslá, aby sa nedostala k vlastných súkromným dátam. Podľa rád odborníkov musela žena úplne zmeniť svoj doterajší život. "Takže som si zmenila aj telefónne číslo, aj maily a zrušila som účet na facebooku, lebo aj tam sa mi nabúral, aj na pokeci," prezradila učiteľka.

Polícia ho už stíha

Sninčan (37) má byť momentálne v Amerike. Telefónne číslo si vraj zmenil a nedá sa s ním spojiť. Dôkazom proti nemu sú v tomto prípade predovšetkým výhražné e-maily. Polícia nakoniec rozhodla, že začnú trestné stíhanie pre nebezpečné vyhrážanie. "Ak páchateľovi dokážu vinu, hrozí mu až ročné väzenie," dodala Migaľová.

Téme sa venuje reportérka Jana Veľasová. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy