Oblačno
13°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Nočná streľba na východe! Útočník pálil aj na dieťa...
Zdielať na

Nočná streľba na východe! Útočník pálil aj na dieťa...

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Šťastie v nešťastí. Aj tak sa dá nazvať nočná streľba na východe Slovenska. Neznámy páchateľ strieľal po ničnetušiacich obyvateľoch domu. Tých zo spánku zobudili čudné zvuky.

Nočná streľba na východe

Rodina žijúca v blízkosti centra metropoly Spiša prežila rušnú noc. Zo spánku ich strhli čudné zvuky, ktoré pripomínali streľbu. Ráno sa ich tušenie potvrdilo, keď našli diery po guľkách. Majú sa báť o životy?

"Niekto strieľal na okno. No my sme tomu neprikladali dôležitosť, keďže tu už bývame niekoľko rokov a s niečím podobným sme sa ešte nestretli," spresnil Lukáš. Obyvatelia domu pritom hovoria o neuveriteľnom šťastí, pretože počas streľby nebol nikto zranený. A to priamo pod oknom, ktorým preletela guľka, spalo malé dieťa!

Bol to "omyl" alebo úmysel?

Ráno si boli obzrieť obyvatelia domu spúšť napáchanú na ich majetku. Našli niekoľko dier po guľkách v skle, ale aj v ráme okna. Keď videli výsledky nočného zážitku na vlastné oči a uvedomili si, aké šťastie mali, patrične ich mrzelo, že čudným zvukom, ktoré ich vytrhli zo spánku, nevenovali patričnú pozornosť.

"Neviem, o čo šlo vlastne páchateľovi, či to bol úmysel alebo čistá náhoda," polemizoval syn. Avšak výsledok streľby je desivý! V sklenenej tabuli ostalo deväť guliek. S najväčšou pravdepodobnosťou triafal nočný strelec zo vzduchovky. 

Obyvatelia domu polemizujú, že strelec stál na druhej strane ulice, odkiaľ aj ohrozoval ich životy. Nedokážu si však vysvetliť, kto a prečo by to robil. Rodina podľa vlastných slov s nikým problémy nemá.

Prípadom sa už zaoberá aj polícia. "Spišskonovoveskí policajti po prijatí telefonického oznámenia túto udalosť preverili," informoval Alexander Szabó, hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru Košice. Rodina ešte trestné oznámenie nepodala, avšak urobí tak v najbližších dňoch.



Súvisiace články

Najčítanejšie správy