Jasno
23°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Coľníci spaľovali o 106, tentokrát 17 ton tabaku
Zdielať na

Coľníci spaľovali o 106, tentokrát 17 ton tabaku

BRATISLAVA / Niekoľko ton nelegálneho tovaru práve teraz horí v spaľovni slovenských colníkov. Väčšinu zadržali ešte minulý rok na hraničnom priechode a keďže bol tento tovar určený na čierny trh, colníci ho musia spáliť.

17 ton tabaku

V bratislavskej spaľovni skončilo viac ako 17 ton tabaku. Ide o tabak, ktorý colníci zadržali koncom apríla 2013 na hraničnom priechode Jarovce-Kitsee. V nemeckom kamióne prevážali bulharskí vodiči viac než 11 ton nelegálneho tabaku.

Ďalších takmer 5 ton našli v druhom nákladnom aute v Blatnej na Ostrove. Kontrolou návesu zistili, že je plný narezaného tabaku, pripraveného na výrobu cigariet. Nakoľko vodiči nevedeli predložiť doklady o pôvode tovaru, colníci auto aj s vodičmi zadržali. Predbežná škoda na spotrebnej dani je viac než 1 200 000 eur.

7 ton fejkov

V bratislavskom kraji colníci spálili vo štvrtok aj viac ako milión eur. Zošrotovali 25 000 kusov tovaru, ktorý bol označený falošnými ochrannými známkami. Ak by sa zničený tovar dostal na trh, majiteľom ochranných známok by vznikla škoda za viac ako milión eur. VIAC TU. 

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy