Zatiahnuté, dažďové prehánky
16°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Exprokurátorov syn napadol matku (61), škrtil ju
Zdielať na

Exprokurátorov syn napadol matku (61), škrtil ju

BRATISLAVA / Rodinná dráma v Bratislave sa takmer skončila tragicky. Nechýbalo veľa a syn známeho bratislavského exprokurátora mohol zabiť vlastnú matku. Aj zasahujúci policajti mali čo robiť, aby ozbrojeného a nepríčetného Dávida zadržali.

Srdce pre deti. Najväčší charitatívny projekt 20. 12. o 20:20 na JOJ

Bol v amoku

"Tu ma zdrapol pod krk, vliekol ma do kuchyne ku sporáku. Tam ma hodil a škrtil ma," hovorí napadnutá žena. 61-ročná Iveta po útoku syna upadla do bezvedomia.

"Ja som omdlela, som sa prebrala až na to, že som sa nadýchla. Bola som v bezvedomí," opisuje. Syn bol v amoku. Pôvodne chcel, aby mu matka vyplatila jeho podiel na byte. 

Chcel im odrezať hlavy

Matke sa podarilo utiecť bosej a takmer nahej z bytu až na ulicu na druhý pokus. Susedia sa báli, celý vchod bytovky na Riazanskej ulici bol hore nohami. Rodinná tragédia visela doslova na vlásku. Aj privolaní policajti mali čo robiť, aby muža v afekte spacifikovali. Ten mal pri sebe nôž a vyhrážal sa im, že im odreže hlavu.

Útočníkovi zaistili dva nože. Dávida nakoniec hospitalizovali na psychiatrii, kde ho dobre poznajú. "Syn je psychicky chorý, trpí schizofréniou," vysvetľuje Iveta. Dávid je synom známeho bratislavského exprokurátora Michala Serbina, ktorý ešte v 90. rokoch žaloval vo viacerých kauzách Ivana Lexu. Aj on sa dlhý čas potýkal s psychickými problémami, aj preto nakoniec odišiel z krajskej prokuratúry. Nepodarilo sa nám s ním skontaktovať.

Zbavenie svojprávnosti

Na jeho syna je od roku 2008 na súde podaný návrh na zbavenie svojprávnosti. Hoci mu senát nariadil liečbu, opäť je na slobode. "Záchranári po príchode ošetrili 61-ročnú ženu so zraneniami hlavy a hrudníka," informuje hovorca OS ZZS Boris Chmel.

"Polícia v súčasnosti vyšetruje okolnosti prípadu fyzického napadnutia," povedal hovorca policajného zboru Michal Szeiff. Je len obrovským šťastím, že Dávid doteraz nikoho nezabil. Pani Iveta ako aj susedia dúfajú, že ho súd čoskoro zbaví svojprávnosti a z psychiatrie sa tak skoro nedostane.

Téme sa venuje reportér Richard Bolješik. INFORMÁCIE ONLINE TU. 

ISIFA/ilustračná foto

Súvisiace články

Najčítanejšie správy